Nieuwe ASUS smartwatch: lange accuduur, geen Android Wear

ASUS Smartwatches

zenwatch-3Het Android Wear besturingssysteem is nog niet wat veel fabrikanten er van hebben verwacht, want volgens een recent rapport zijn er in 2014 slechts 750.000 producten verkocht met het besturingssysteem voor wearables. In de komende periode wordt het er al niet veel gemakkelijker op, want in april brengt Apple zijn eigen slimme horloge uit.

Voor de concurrentie is er dus werk aan de winkel en een bedrijf dat veel potentie in de markt van smartwatches ziet is ASUS. In januari bereikte ons al het nieuws dat de opvolger van de ZenWatch het in totaal zeven uur moet kunne uithouden op een opgeladen accu, maar hoe het bedrijf dit wilde bereiken was toen nog onduidelijk.

[sc:adsense-tekst ]

Het merendeel van de hedendaags Android Wear producten houdt het momenteel nog niet langer vol dan twee dagen en Apple lijkt volgens interne tests met hetzelfde problemen te kampen.

ASUS wil de accuduur van de opvolger van de ZenWatch verbeteren door gebruik te maken van een ander besturingssysteem dan Android Wear en een nieuwe MediaTek-soc, die nog in ontwikkeling is. Volgens CEO Jerry Shen is een nieuw besturingssysteem nodig om een langere accuduur te realiseren.

Naast een eigen besturingssysteem en chipset blijft ASUS wel gewoon werken aan producten met Android Wear. In de toekomst komt de opvolger van de ZenWatch mogelijk dan ook in twee varianten: een Android Wear versie en een versie met het een nieuwe ASUS besturingssysteem.

Of beide producten over dezelfde specificaties beschikken is nog onduidelijk, maar we zijn erg geïnteresseerd in wat voor besturingssysteem ASUS heeft weten te ontwikkelen voor zijn eigen smartwatch.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*