Google Play Music update: nieuw ontwerp, iPad-ondersteuning

Apps

Google Play MusicGoogle heeft in de afgelopen jaren al verschillende goede apps uitgebracht voor het iOS platform, maar de Google Play Music wacht al enige tijd op de Material Design update. Het goede nieuws is dat de Google Play Music-app deze week eindelijk is geüpdatet en dat de interface nu ook geoptimaliseerd is voor de iPad.

In vergelijking met de Android-app missen we geen features en vrijwel alle gebruikelijk opties aanwezig, echter is het niet mogelijk om vanuit de app een Google Play Music All Access abonnement af te sluiten, omdat Google anders 30% van de winst moet afdragen aan Apple.

De versies voor de iPhone en iPad zijn voorzien van een volledig nieuw ontwerp, waarbij het Material Design centraal staat. Het uiterlijk van Play Music sluit daarom een stuk beter aan bij dat van de overige Google apps, hoewel de verschillen met de standaard Apple apps een stuk groter zijn geworden.

[sc:adsense-tekst ]

Persoonlijk ben ik groot fan van Google Play Music en is het in mijn ogen 1 van de beste streamingdiensten van dit moment. Gebruikers van de dienst kunnen namelijk hun volledige muziekbibliotheek uploaden en deze content kosteloos streamen op allerlei verschillende apparaten. Betalende gebruikers kunnen daarnaast een onbeperkt aantal nummers afspelen van alle artiesten, muziek offline beschikbaar maken en ga zo maar door. Het aanbod is identiek aan dat van Spotify en zit je favoriete nummer er niet tussen, dan upload je hem toch zelf?

Helemaal perfect is Google Play Music overigens nog niet, want het uploaden van content kan voor sommige gebruikers wat lastig zijn en ook zouden we graag de mogelijkheid zien om een abonnement voor een heel gezin af te sluiten. Het grote voordeel van de dienst is dat Play Music het beste van twee werelden biedt: overal ter wereld kun je bij je eigen muziek en heb je een nieuw nummer gehoord, dan kun je deze direct opzoeken, afspelen en/of offline beschikbaar maken.

Download: Google Play Music voor iOS (iPhone/iPad)

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*