Nieuwe Sony Xperia (E2303) verschijnt in benchmarks

Smartphones

Sony Xperia Z4.Een onaangekondigde 5,2-inch smartphone van Sony is in de database van benchmark-app GFXBench gespot. Het toestel met modelnummer E2303 wordt mogelijk tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd, ondanks het feit dat het Japanse bedrijf geen grote presentatie heeft gepland. Sony heeft inmiddels al wel duidelijk gemaakt dat de Xperia Z4 in ieder geval niet wordt aangekondigd.

Tijdens de beurs verwachten we wel enkele nieuwe Sony producten en bij het ontbreken van het vlaggenschip gaat het hier vaak om mid-range smartphones. De specificaties van de nieuwe Xperia E2303 sluiten daar in ieder geval goed bij aan.

[sc:adsense-tekst ]

De Sony E2303 is vandaag gespot op de websites van zowel Geekbench als GFXBench. Qua specificaties lijkt Sony zich te richten op het hogere mid-range segment, want de smartphone draait op de Snapdragon 615 van Qualcomm. Dit is een 64-bit processor met vier Cortex A53-cores geklokt op 1,7GHz en vier van dezelfde cores geklokt op 1,0GHz. De system-on-a-chip wordt bijgestaan door een Adreno 405-gpu, 2GB werkgeheugen en een 4G/LTE CAT4 modem (150Mbps).

Het scherm van de E2303 is 5,2-inch groot en heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels. Verder is er 4GB opslagruimte beschikbaar dat naar alle waarschijnlijkheid kan worden uitgebreid met een microSD kaart. Qua connectiviteit is er ondersteuning aanwezig voor USB 2.0, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 4G en A-GPS/GLONASS.

Aan de achterzijde vinden we een 12 of 13 megapixel camera – GFXBench gaat hier soms de fout in – waarmee video’s in 1080p kunnen worden opgenomen. De selfie camera aan de voorzijde heeft een resolutie van 5-megapixel en kan eveneens 1080p video’s opnemen.

Het besturingssysteem is Android 5.0 Lollipop en Sony’s eigen interface zal ongetwijfeld ook aanwezig. Hoe het ontwerp van de E2303 eruit komt te zien is nog onduidelijk, maar op 2 maart krijgen we het toestel vermoedelijk voor het eerst te zien.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*