Vervangingsprogramma MacBook Pro’s uit 2011-2013 van start

Computer

apple-logoApple heeft vandaag het reparatieprogramma gelanceerd om MacBook Pro machines te repareren die zijn aangeschaft tussen februari 2011 en februari 2013, en kampen met onverwachte reboots en grafische vervormingen of in sommige gevallen helemaal geen beeld meer tonen. Vanaf 27 februari kunnen gebruikers van deze MacBook Pro’s een Apple Store of een Apple-serviceprovider bezoeken om hun MacBook Pro kosteloos te laten repareren. Daarnaast is het ook mogelijk om de desbetreffende MacBook Pro via de pakketpost te versturen.

De getroffen producten bestaan uit de 15-inch en 17-inch MacBook Pro-modellen die zijn gemaakt vanaf 2011 en de 15-inch MacBook Pro Retina-modellen die geproduceerd zijn tussen 2012 en begin 2013. Om zeker te weten of je gebruik kan maken van het vervangingsprogramma is het verstandig om dit eerst te controleren op de Apple website.

[sc:adsense-tekst ]

Het vervangingsprogramma loopt in Nederland en België van 27 februari 2015 tot 27 februari 2016, of drie jaar na de verkoopdatum, afhankelijk van welke periode langer is.

Bezitters van een MacBook Pro model uit 2011 hebben in de afgelopen jaren al vele malen geklaagd over problemen met de grafische processor, dat in bepaalde gevallen resulteerde in vervorming van het beeld, onverwachte reboots en andere problemen. Er werd een petitie gestart om Apple te overtuigen om een reparatieprogramma te starten voor deze modellen, zonder succes, en niet veel later ging er zelfs een class-action zaak aan vooraf, waarin de eigenaren eisten dat Apple de mankementen zou repareren.

macbook_pro_2011_graphics_issue

In de rechtszaak werd er van Apple gevraagd om de problemen te erkennen en de getroffen machines kosteloos te repareren, en daar lijkt het bedrijf inmiddels toe zijn bereid met de lancering van het reparatieprogramma en ook belooft het bedrijf het geld terug te storten dat mensen in sommige gevallen betaald hebben voor de reparatie. Het is nog onduidelijk wat voor effect het reparatieprogramma heeft op de class-action rechtszaak tegen Apple.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*