Google komt op 23 februari met YouTube-app voor kinderen

Streamingdiensten

youtube-kidsYouTube is een enorme verzameling van video’s die variëren van zeer leerzaam tot zeer grappig of zeer serieus. Om ervoor te zorgen dat jongere kinderen een meer op leeftijd passende ervaring kunnen verwachten schijnt het team met een nieuwe app bezig te zijn genaamd YouTube Kids.

De gratis YouTube Kids-app wordt op 23 februari gelanceerd en zal vooralsnog alleen beschikbaar zijn voor Android-apparaten.

“Ouders vroegen ons voortdurend of we van YouTube geen betere plek konden maken voor kinderen,” zegt Shimrit ben-Yair, productmanager van het project. Volgens Ben-Yair zijn de gezinsvriendelijke video’s met een opmars bezig, want jaarlijks stijgt het aantal views met 50% op YouTube, maar voor de kanalen die zich richten op content voor het gezin is het meer dan 200%.

[sc:adsense-tekst ]

De YouTube Kids-app is al maanden intern in ontwikkeling en tijdens het proces is er geluisterd naar ouders en testers van derde partijen om een goede mix van content samen te stellen. Het resultaat is een eenvoudig te gebruiken interface zonder afleidende element zoals reacties van andere gebruikers, terwijl ouders een timer kunnen instellen hoe lang de app per dag mag worden gebracht.

Een demo van de YouTube Kids-app toont het nieuwe startscherm waar acht video’s worden gepresenteerd van populaire shows voor kinderen. Daarboven zijn vijf pictogrammen te zien, een tv voor televisie programma’s, een radio voor muziekvideo’s, een gloeilamp voor educatieve programma’s en een verrekijker om alle populaire video’s te bekijken.

Wanneer een kind met opzet of per ongeluk een woord als “seks” invoert, dan verschijnt er op het scherm een melding met het bericht “Probeer iets anders”. Ouders die hun kind willen beschermen kunnen een timer instellen door middel van een wachtwoord; wanneer de tijd voorbij is, wordt de app afgesloten en kan deze niet opnieuw worden opgestart zonder het wachtwoord in te voeren.

Google heeft plannen om in de toekomst meer apps en diensten uit te rollen die zich richten op kinderen van 12 jaar en jonger.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*