Japan Display gaat extra fabriek bouwen voor iPhone schermen

Smartphones

Schermafbeelding 2015-02-20 om 12.31.38Japan Display overweegt volgens de Japanse media om een fabriek te bouwen voor de productie van smartphone schermen voor Apple. De totale investering zou 200 miljard yen kosten, omgerekend naar euro’s is dat iets minder €1,49 miljard.

Volgens de zakelijke kranten Nikkan Kogyo Shimbun en Jiji News Wire moet de faciliteit in teken staan van de productie van panelen voor de populaire iPhones. In het afgelopen jaar maakte het bedrijf uit Cupertino opnieuw een sterke groei door en het is momenteel zelfs het meest winstgevende bedrijf in de geschiedenis.

Apple leverancier Japan Display weigerde het gerucht te bevestigen, maar zei wel dat het continu op zoek is naar mogelijkheden om zijn marktpositie te verbeteren, inclusief het bouwen van een nieuwe fabriek. “Er is nog geen formeel besluiten genomen over een aangelegenheid die we publiekelijk bekend moeten maken,” zei het bedrijf in een verklaring.

[sc:adsense-tekst ]

De fabriek voor de productie van iPhone schermen zou in Ishikawa, Japan, worden gebouwd en in 2016 moeten de activiteiten al worden gestart. Het bedrijf gaat naar verluidt voornamelijk displays produceren voor Apple, maar ook voor andere bedrijven. Vorig jaar maakte Shuichi Otsuka, CEO van Japan Display, al bekend dat het nieuwe fabriek nodig is omdat het de maximale capaciteit heeft bereikt van de Mobara faciliteit ten zuidoosten van Tokyo.

Het bedrijf werd in 2012 gevormd nadat de display divisies van Sony, Toshiba en Hitachi in de financiële problemen raakten. Inmiddels ziet de financiële situatie er een stuk rooskleuriger uit dankzij de grote vraag naar Apple producten en het grote aantal Chinese smartphone fabrikanten. Het staat in schril contrast met Sharp dat steeds minder panelen produceert. Een extra faciliteit van Japan Display zou mogelijk nog meer problemen kunnen gaan opleveren voor Sharp.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*