The Pirate Bay opnieuw in problemen door hostingprovider?

Piracy

The Pirate BayVorige week schreven we al dat de populaire website ‘The Pirate Bay’ moeite heeft om het schip drijvend te houden en in de afgelopen dagen was de site opnieuw meerdere malen offline en verschenen er verschillende foutmeldingen. TorrentFreak sprak onlangs al met de beheerder van The Pirate Bay over deze problemen en het lijkt erop dat het team er nog niet in is geslaagd om een betrouwbare hostinglocatie te vinden.

Het is inmiddels bijna een maand geleden dat de The Pirate Bay terugkeerde, maar de comeback is verre weg probleemloos verlopen. De site werd al door verschillende hostingproviders offline gehaald. Om de locatie van de site geheim te houden maakt men namelijk gebruik van CloudFlare’s CDN, echter is het Amerikaanse bedrijf verplicht om DMCA verzoeken door te sturen naar het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de hosting van de site.

[sc:adsense-tekst ]

Sinds dinsdag verschenen er 403 foutmeldingen op de site en gebruikers die thepiratebay.se te bezoeken werden doorgelinkt naar themobilebay.org, die ook niet werkte en ook gebruik maakte van een onveilig SSL certificaat. Het domein maakt overigens wel deel uit van The Pirate Bay en dient doorgaans als mobiele site. De nameservers van beide sites zijn sinds gisteren ook identiek aan elkaar.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de problemen is, maar de kans is groot dat er opnieuw problemen zijn met een hostingprovider. Inmiddels lijkt de site weer naar behoren te werken, hoewel er af en toe nog een foutmelding kan worden verwacht.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*