Huawei Ascend P2 toont zich op nieuwe afbeeldingen en in benchmark

Archief

Ascend-P2-2Gisteren konden we al melden dat Huawei tijdens het Mobile World Congres in Barcelona zeer waarschijnlijk de Ascend P2 zal gaan onthullen. Niet veel later verschenen er ook al een aantal onofficiële foto’s van het toestel, en vandaag is het opnieuw zover en hebben we mogelijk ook de eerste benchmark van het high-end toestel ontdekt.

Het ontwerp ziet er stijlvol en elegant uit, waarschijnlijk niet zo trendy als bijvoorbeeld de Windows Phone Lumia serie van Nokia, maar persoonlijk denk ik ook niet dat iedereen hier op zit te wachten. Een klassiek ontwerp kan altijd nog prachtig zijn. De voorganger van het nieuwe model, de Ascend P1, was en is nog steeds één van de dunste toestellen, en hoewel zijn opvolger ook niet erg dik lijkt te zijn, is de kans niet erg groot dat de P2 dunner is. Dit zal te maken hebben met het nieuwe scherm en krachtigere quad-core processor, beide componenten zorgen ervoor dat de capaciteit van de batterij moet worden vergroot.

ascend p2 benchmarkDe gelekte benchmark zorgde helaas niet voor veel vrolijkheid, waar eerst nog werd verwacht dat Huawei had gekozen voor een 8-core processor, lijkt dat nu niet langer het geval te zijn. Het toestel behaalde in de AnTuTu benchmark 16.862 punten, een score die niet slecht is, maar ook zeker niet indrukwekkend. De HTC Butterfly behaald bijvoorbeeld meer dan 20.000 punten.

De Huawei Ascend P2 zal de beschikking hebben over een 4,7-inch 1080p scherm, 1,5Ghz quad-core Hisilicon K3V2 CPU, 2GB aan RAM, Android 4.2.1 Jelly Bean, 13-megapixel camera (achter) en een 3.000mAh batterij. Verder is het onbekend hoeveel het toestel gaat kosten, en of het toestel ook naar Nederland zal worden gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*