Periscope laat Twitter gebruikers live video’s streamen

Apps

Het sociale netwerk kondigde afgelopen woensdag een nieuwe app aan die gebruikers in staat stelt om snel en eenvoudig live video te streamen naar het internet. De app genaamd Periscope is op moment van schrijven alleen nog beschikbaar voor de iPhone, echter zal er naar alle waarschijnlijkheid over niet al te lange tijd ook een Android-app verschijnen.

De werking van de app doet denken aan de dienst Meerkat, waarmee je alles live naar het internet kan streamen in slechts enkele stappen. Maar in tegenstelling tot Meerkat kan Twitters Periscope streams opslaan, waarna je ze later terug kan bekijken. Daarnaast is Periscope al meer dan een jaar in ontwikkeling en ziet het er ook een stuk volwassener uit, terwijl Meerkat in slechts enkele weken is opgebouwd.

[sc:inpost-tekst ]

Na het downloaden van Periscope op je iPhone log je in met je Twitter account en daarna wordt er een lijst weergegeven met streams die nu live zijn. Niet alle streams kunnen worden teruggekeken, want tijdens het opnemen kun je deze feature ook uitschakelen. De video’s worden overigens standaard wel opgeslagen en veel van de streams zijn dan ook nog terug te kijken.

periscope

Twitter heeft in Periscope ook enkele sociale features toegevoegd, terwijl je de stream aan het bekijken bent kun je degene die de video opneemt ook hartjes sturen. Dit hartje verschijnt op het scherm van hem of haar, van jou en het overige publiek. Het doel van het versturen van hartjes is om aan degene die filmt te laten zien dat zijn werk wordt gewaardeerd.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om Periscope direct vanuit de Twitter-app te lanceren en daar zal de komende periode ook nog geen verandering in komen. Volgens Twitter is een losse app op dit moment beter, hoewel de diensten in de basis best veel op elkaar lijken. Beide diensten richten zich namelijk op het bieden van een live-ervaring en daar sluit Periscope perfect op aan.

De Periscope-app is overigens niet door Twitter ontwikkeld, want de app werd in januari door het bedrijf overgenomen. Dit is ook de reden dat er alleen nog een iOS versie beschikbaar is, maar volgens het bedrijf wordt er op dit moment hard gewerkt om de app ook naar Android te brengen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*