HTC One M8s officieel aangekondigd; nieuwe chip en camera

Smartphones

HTC One M8sHet was al enige tijd bekend, maar vandaag heeft HTC een nieuwe variant van het vlaggenschip van 2014 officieel aangekondigd, de HTC One M8s. De One M8s is voorzien van een nieuwe camera en chipset en is vanaf volgende week beschikbaar voor een adviesprijs van 499 euro.

De HTC One M8s beschikt nog steeds over twee camera’s aan de achterzijde, echter is de 4MP UltraPixel vervangen door een reguliere 13-megapixel sensor met een 28mm lens en een diafragma-opening van f/2.0. Ondanks de hogere resolutie van de camera is de video resolutie met 1080p/30fps hetzelfde gebleven en dat is ook de maximale output van de chipset. Aan de voorzijde is een 5-megapixel camera te vinden met 1080p video ondersteuning.

[sc:inpost-tekst ]

Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 615-soc van Qualcomm. Dit is een octa-core processor met acht Cortex-A53 cores, waarvan de helft op een hogere kloksnelheid draait. Verder is er nog steeds 2GB werkgeheugen beschikbaar en zorgt de Adreno 405 voor de grafische prestaties. De prestaties van de CPU zullen niet veel minder zijn, maar wanneer we kijken naar de Galaxy A7, dan zullen de prestaties in games aanzienlijk terugvallen. De CPU is in tegenstelling tot de Snapdragon 801 wel 64-bit.

Snapdragon 615 (Galaxy A7) vs Snapdragon 801 (One M8)

Snapdragon 615 (Galaxy A7) vs Snapdragon 801 (One M8)

De overige specificaties van de HTC One M8s zijn afgezien van de camera en processor identiek aan de originele One M8. Het toestel heeft een 5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, stereo speakers aan de voorzijde en draait op dezelfde software, Android 5.0 Lollipop met Sense 6. Er is verder gekozen voor een iets grotere 2840mAh accu en er is 16GB opslaggeheugen beschikbaar met een microSD kaartslot.

In Nederland is de HTC One M8s eerst exclusief verkrijgbaar via KPN, hoewel derde partijen mogelijk het toestel los gaan verkopen. Halverwege mei zullen in ieder geval de overige providers ook gaan volgen. De One M8s heeft een adviesprijs van 499 euro en is 250 euro goedkoper dan de onlangs aangekondigde en uitgebrachte One M9. De huidige One M8 wordt niet meer gemaakt en zal dan ook langzaam ten tonele verdwijnen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*