Apple neemt toetsenbord technologie Dryft voor tablets over

Financieel

apple-logoIn de afgelopen weken zijn er verschillende onbekende overnames van Apple aan het licht gekomen. Vorige maand kwam Bloomberg al met het nieuws dat Apple het data analytics bedrijf Acunu had overgenomen, terwijl TechCrunch vorige week wist te melden dat het bedrijf de zoek technologie startup Ottocat in 2013 had gekocht.

TechCrunch is vandaag achter een nieuwe overname gekomen die in 2014 heeft plaatsgevonden. Apple zou namelijk het bedrijf Dryft hebben gekocht, een startup die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van toetsenbord-apps voor tablets. Dryft CTO Randy Marsden, medeoprichter van Swype, is namelijk sinds september 2014 de “iOS Keyboard Manager”, en de kans is groot dat de overname rond hetzelfde moment heeft plaatsgevonden.

[sc:inpost-tekst ]

De technologie van Dryft was een toetsenbord dat alleen verscheen wanneer een gebruiker fysiek contact maakt met het scherm. Het toetsenbord volgt de bewegingen van je vingers en geeft het toetsenbord weer op de locatie waar je vingers op dat moment zijn geplaatst.

Ondanks de overname is het onduidelijk of Apple plannen heeft om deze specifieke technologie in de toekomst te verwerken in iOS of dat het Dryft alleen heeft overgenomen om het personeel binnen te halen voor andere features. Sinds de komst van iOS 8 is het voor ontwikkelaars van derde partijen namelijk mogelijk om een toetsenbord aan te bieden via de App Store. Daarnaast introduceerde Apple QuickType voor het originele toetsenbord, echter is deze nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Apple bevestigde de overname tegen TechCrunch: “Apple koopt kleinere technologie bedrijven van tijd tot tijd, en doorgaans geven we geen verdere informatie over onze doelen of plannen.”

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*