Galaxy Note 5 krijgt mogelijk Ultra-HD super-AMOLED scherm?

Smartphones

Op dit moment zijn er al een groot aantal toestellen voorzien van een QHD scherm, echter is de 1080p resolutie nog altijd in de meerderheid, echter komt daar binnenkort mogelijk nog een nieuwe variant bij. Er wordt namelijk gesproken over een UHD resolutie voor smartphones en volgens de laatste geruchten zou de Galaxy Note 5 mogelijk het eerste toestel kunnen zijn met deze extreem hoge resolutie.

galaxy-note-5-uhd

Dit claimt PhoneArena die informatie zegt te hebben ontvangen dat de Galaxy Note 5 zal worden voorzien van een Ultra-HD scherm dat later in het jaar klaar moet zijn productie. Het gerucht lijkt wat ver gezocht te zijn en wij hebben onze twijfels of dit daadwerkelijk het geval is, maar er is wel degelijk bewijs dat dit soort panelen in de maak zijn. Aan de andere kant zijn individuele pixels al amper te zijn met een QHD resolutie en lijkt een 4K resolutie eigenlijk alleen zin te hebben op de grotere tablets. Eerder dit jaar toonde Samsung tijdens de Analyst Days presentatie al dat ze voor 2015 UHD panelen in ontwikkeling hebben voor smartphones.

[sc:inpost-tekst ]

Het bedrijf maakte destijds niet bekend welke smartphone of tablet wordt uitgerust met een Ultra-HD scherm, de Galaxy S6 is inmiddels al beschikbaar met een QHD scherm en daardoor blijft de Galaxy Note 5 over als enige optie. Daarnaast is het ook nog maar de vraag hoe de overige hardware gaat reageren op een scherm met nog meer pixels, want het aansturen van meer pixels vereist meer processorkracht en dan hebben we het nog niet eens over het vermoedelijk hogere stroomverbruik van een scherm als deze.

De grote vraag is in onze ogen vooral of we nog meer pixels nodig zijn, want verschillende onderzoeken hebben inmiddels al aangetoond dat de beeldschermen van tegenwoordig zo scherp zijn dat het menselijk oog geen verschil meer kan opmerken. Over een half jaar zullen we het met zekerheid kunnen zeggen of de Note 5 komt met een UHD scherm, persoonlijk achten wij die kans erg klein, maar er zijn wel gekkere dingen gebeurd.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*