Chrome update voor Android brengt enkele nieuwe features

Apps

chromeGoogle heeft vandaag een nieuwe update vrijgegeven voor de Android versie van Google Chrome. De update brengt enkele nieuwe en handige features naar de inmiddels standaard browser van Android. Qua updates zit het toch al wel goed bij het bedrijf, want eerder deze week bracht het al een nieuwe versie uit van de Google Drive app, een geavanceerde app voor de invoer van handgeschreven content en als laatste Android for Work, waarmee je privé en zakelijk gescheiden kan houden op je Android apparaat.

De volgende Google update is die voor de Android versie van de Chrome webbrowser. Het versienummer van de populaire mobiele browser stijgt daardoor naar nummer 42 en ook worden er een aantal nieuwe features geïntroduceerd.

[sc:inpost-tekst ]

Na het updaten van Chrome voor Android krijgen gebruikers de mogelijkheid om bepaalde websites te volgen en ontvangen ze automatisch een notificatie wanneer er nieuwe content beschikbaar is. Dit soort features zijn al wel enige tijd beschikbaar, maar het is iets wat we nog niet vaak hebben gezien op mobiele apparaten. Je kan deze feature bijvoorbeeld gebruiken om te controleren of je order van een webwinkel al is verstuurd. Helaas is deze feature nog niet beschikbaar voor alle websites, want ontwikkelaars moeten de Push API voor Chrome implementeren.

Een andere handige nieuwe feature van Chrome 42 voor Android is de mogelijkheid om websites toe te voegen aan je startscherm. Het proces verloopt overigens niet handmatig, maar wordt gesanctioneerd door Google om misbruik te voorkomen. Wanneer Chrome merkt dat je een bepaalde website geregeld bezoekt en de site voldoet aan bepaalde vereisten, dan verschijnt er een pop-up met de vraag of je de site op het startscherm wil plaatsen. Deze optie dient grotendeels als een vervanger van RSS en maakt het makkelijker op pagina’s die frequent worden geüpdatet te volgen.

chrome-42-update

De Chrome 42 update voor Android producten is inmiddels beschikbaar, maar wordt vermoedelijk geleidelijk uitgerold waardoor het nog even kan duren voordat de update voor jouw toestel verschijnt.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*