Apple ondersteunt CarPlay nu ook in Nederland

Besturingssystemen

carplay-nederlandApple lanceerde CarPlay eerder deze maand al in vijf nieuwe landen, helaas viel Nederland nog niet onder deze groep, maar ook daar is vandaag verandering in gekomen. De support pagina van iOS 8 laat namelijk zien dat CarPlay nu ook beschikbaar is in Nederland. Daarnaast kunnen gebruikers uit Denemarken, Nieuw-Zeeland, Rusland en Zweden ook gebruik maken van CarPlay. De CarPlay dienst is na vandaag beschikbaar in 25 landen.

Doordat er nu officiële ondersteuning is voor CarPlay in Nederland kunnen alle features van CarPlay-systemen, zoals bijvoorbeeld de specifieke CarPlay producten van Pioneer en Alpina, eindelijk worden gebruikt. De verwachting is dat verschillende CarPlay systemen die nog niet in Nederland beschikbaar waren ook hun weg zullen vinden naar ons land nu er ondersteuning is voor CarPlay. Ook zullen autofabrikanten CarPlay ondersteuning gaan bieden in hun eigen entertainsystemen zonder de noodzaak voor een entertainmentsysteem van een derde partij.

[sc:inpost-tekst ]

Vermoedelijk heeft de Nederlandse ondersteuning van CarPlay te maken met het feit dat Siri in iOS 8.3 eindelijk Nederlands spreekt en commando’s kan verwerken. CarPlay is voornamelijk een toegevoegde waarde wanneer je door middel van je stem taken kan uitvoeren, zoals bellen, bedienen van muziek, het voorlezen van notificaties, gebruik maken van Siri en natuurlijk het navigeren met Apple of Google Maps.

Sinds de komst van iOS 8.3 is het ook mogelijk geworden om CarPlay draadloos te gebruiken, terwijl de dienst eerder alleen werkte via een Lightning-kabel. Het is wel afhankelijk van je systeem of draadloze CarPlay werkt. Naast de besturing via de stem kan CarPlay ook worden gebruikt via het touchscreen van je autoradio of het ingebouwde entertainmentsysteem.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*