WhatsApp update voegt Google Drive ondersteuning toe

Apps

whatsapp-material-designWhatsApp mag dan 1 van de meest gebruikte apps zijn, maar dat was nooit echt te zien aan de ontwikkeling van de dienst. Inmiddels lijkt daar langzaam verandering in te komen, want onlangs introduceerde het al de belfunctie voor Android gebruikers, de mogelijkheid om via een browser te chatten en vorige week verscheen er ook nog Material Design update voor Android gebruikers. In het weekend is er nogmaals een nieuwe update verschenen die het mogelijk maakt om via Google Drive een backup te maken en te herstellen.

Vorige maand lekte een lid van het WhatsApp vertaalteam al dat het binnenkort mogelijk zou zijn om back-up’s te kunnen maken van conversaties en media via Google Drive en deze via dezelfde dienst ook weer te herstellen. Volgens de geschiedenis van de vertaling zou de nieuwe functie de chat geschiedenis en media kunnen opslaan, afgezien van video’s. Het is dus belangrijk om belangrijk om video’s zelf ergens op te slaan waar ze veilig zijn, want alleen conversaties en foto’s worden door WhatsApp gesynchroniseerd.

[sc:inpost-tekst ]

Is de nieuwe WhatsApp update nog niet beschikbaar voor jouw Android smartphone, dan kun je WhatsApp 2.12.45 ook gratis downloaden via de officiële website. Na het installeren van de update kun je via het instellingenmenu -> chatinstellingen –> chat back-up, alle instellingen wijzigen en kijken wanneer de laatste back-up is aangemaakt, hoe vaak er een back-up moet worden gemaakt en over welke netwerken dit mag gebeuren.

De WhatsApp update wordt altijd op een vast tijdstip gesynchroniseerd en je kan dit vooralsnog niet wijzigen. Mocht er nog geen back-up zijn gemaakt dan kun je op de knop ‘back-up nu’ klikken om alle data te synchroniseren met je Google Drive account. Wanneer je WhatsApp opnieuw gaat installeren op je huidige of nieuwe smartphone, dan log je in met je telefoonnummer, waarna de app gaat kijken of er Google Drive back-up beschikbaar is voor jouw account en via Google Drive kan alle content lokaal worden teruggeschreven naar je smartphone.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*