Nieuwe Wolfenstein-game in aantocht?

Archief

wolfensteinWe kunnen binnenkort weer onze leger outfit uit de kast halen en de nazi’s gaan bestrijden, want volgens het CV van een geluidstechnicus is er een nieuwe Wolfenstein game in ontwikkeling. Wolfenstein 3D, dat vele jaren geleden werd uitgebracht door Id Software, was één van de eerste first-person shooters, en ook één van de meest besproken games ooit.

Dit jaar zal er een nieuwe Wolfenstein game moeten verschijnen die ontwikkeld is door de Zweede gamestudio MachineGames. Op de website van componist Julian Beeston is namelijk te lezen dat hij aan Wolfenstein 2013 heeft gewerkt bij MachineGames. Op zijn IMDB pagina is verder te zien dat Beeston in het verleden werkte aan games zoals Resident Evil 6 en Dragon’s Dogma.

MachineGames is een nieuwe studio die is opgericht door voormalige leden van Starbreeze, onder andere verantwoordelijk voor de Chronicles of Riddick games. Publisher ZeniMax nam de studio in 2010 over om te werken aan een tot op heden onaangekondigde titel. In 2012 kocht ZeniMax en dochteronderneming Berthesda Softwork de Wolfenstein.com domeinnaam en de rechten van de vorige uitgever, Activision.

Er gingen eerder al geruchten dat MachineGames zou werken aan Project Tungsten. Voice-over specialist Tim Keegan vermeldt namelijk MachinesGames en Project Tungsten op zijn website als recent werk. Op IMDB is overigens nog een verwijzing te vinden op het CV van Alexander Leeb, die zegt te hebben gewerkt als Duitse soldaat in Project Tungsten van MachineGames.

Daarnaast werd een aantal uren geleden ook nog bekend gemaakt dat de domeinnaam wolfenstein-spiel.com is geregistreerd door CSC Corporate Domains, een bedrijf dat onder andere domeinnamen registreert voor Square Enix en ZeniMax.

1 Reactie

  1. Ik hoop dat dit spel er echt komt!
    Geweldig nieuwtje!!!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*