Geen nieuwe Apple TV tijdens WWDC 2015

Televisies

Apple TVOndanks eerdere geruchten dat Apple een vernieuwde Apple TV settopbox zou gaan onthullen tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC 2015) in juni, lijkt het nu toch zo te zijn dat het nieuwe product niet op tijd klaar is. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Brian X. Chen (New York Times) heeft Apple zijn plannen uitgesteld omdat de Apple TV nog niet klaar is om te worden getoond.

Het product dat in de afgelopen periode vaak is besproken zal afwezig zijn tijdens de presentatie: de nieuwe Apple TV, de settopbox voor televisies. Het bedrijf zou halverwege mei hebben besloten om het evenement te gebruiken om een nieuwe Apple TV te onthullen, inclusief een verbeterde afstandsbediening en een software-development-kit (SDK) waarmee third-party ontwikkelaars apps kunnen ontwikkelen voor de Apple TV. Maar die plannen zijn onlangs tijdelijk uitgesteld, omdat het product nog niet klaar was om te worden getoond aan het grote publiek, zo informeerden twee anonieme bronnen.

[sc:inpost-tekst ]

The New York Times was overigens niet de enige bron met het nieuws dat er geen Apple TV aankondiging zou zijn tijdens de WWDC, want ook Re/code weet het nieuws te bevestigen.

Dit betekent dat we nog even moeten wachten op een nieuwe Apple TV, hoewel de laatste update inmiddels alweer in 2012 is uitgebracht. Sindsdien hebben we een ontelbaar aantal geruchten voorbij zien komen over een nieuwe versie, maar tijdens elke presentatie ontbrak de Apple TV, afgezien van een aantal software-updates.

Volgens de laatste geruchten wordt de volgende generatie Apple TV een veel grotere stap in vergelijking met eerdere upgrades. Apple zou een volledige App Store willen onthullen voor de Apple TV met ondersteuning voor apps en games, Siri en een SDK voor ontwikkelaars. Onder de motorkap van de nieuwe Apple TV schijnt een Apple A8 chip zijn te vinden met meer interne opslag en een op touch-gebaseerde afstandsbediening.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe Apple TV nu zal worden gepresenteerd, maar er gaan geruchten dat dit later dit jaar gaat gebeuren wanneer het bedrijf een abonnementsdienst voor televisie kijken gaat introduceren. Deze dienst werd tijdens de WWDC verwacht, maar door ontbrekende deals is ook deze presentatie geschrapt.

Het evenement richt zich daardoor volgende week op de toekomstige besturingssystemen van Apple: iOS 9 en OS X 10.11. Verder verwachten we dat de nieuwe Beats muziekstreamingdienst wordt aangekondigd en zullen er de nodige vernieuwingen zijn voor de Apple Watch software, waaronder mogelijk de mogelijkheid om apps op het slimme horloge zelf te installeren.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*