Apple Maps krijgt mogelijk eigen Street View variant

Besturingssystemen

apple-mapsApple heeft op zijn website een document geplaatst waarin te lezen is dat het bedrijf voertuigen gebruikt om foto’s te maken voor zijn eigen Maps-dienst. Het bedrijf uit Cupertino zou mogelijk met een eigen Street View variant willen komen, want Apple legt ook uit dat het gezichten en nummerplaten gaat blurren, net zoals Google al sinds jaren doet voor Street View. De auto’s van Apple rijden tussen 15 en 30 juni in de Verenigde Staten, Engeland en Ierland.

“Apple rijdt met voertuigen over de wereld om data te verzamelen die zal worden gebruikt om Apple Maps te verbeteren. Toekomstige updates voor Apple Maps gaan gebruik maken van deze data. Wij doen er alles aan om jouw privacy te beschermen tijdens het verzamelen van deze data. Wij zullen bijvoorbeeld gezichten en nummerplaten blurren voordat ze worden gepubliceerd.”

[sc:inpost-tekst ]

In de afgelopen maanden zijn de auto’s van Apple al verschillende malen gespot. Het gaat om vijfde generatie Dodge Caravans met een LiDAR camerasysteem op het dak om de omgeving vast te leggen in de Verenigde Staten. In de grote steden en dichtbevolkte gebieden in het zuiden, noordzuiden en het middenwesten is men al gestart met het project. De voertuigen zijn al verschillende keren op de foto gezet in een aantal staten, en langzaam maar zeker komen ze steeds meer naar het binnenland van de Verenigde Staten.

De website MacRumors heeft op zijn website bijgehouden waar de Apple Maps voertuigen zijn gespot in de afgelopen maanden. Apple lijkt in augustus 2014 te zijn gestart met het project in New York en sindsdien zijn de auto’s gespot in Atlanta, Chicago, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Phoenix, San Francisco en verschillende andere grote steden.

Apple noemt een groot aantal van deze steden in het document, waaronder Boston, Detroid, St. Louis, Seattle, en Tuscon. Later deze maand start het project ook in Engeland en Ierland in de steden Birmingham, Dublin, Essex, Kent, Londen en verschillende andere steden.

Het bedrijf lijkt met deze plannen steeds meer afscheid te gaan nemen van de data van derde partijen van bedrijven zoals bijvoorbeeld TomTom, dat tot op heden verantwoordelijk is geweest voor de data van kaarten sinds de lancering van Apple Maps. Daarnaast zou Apple ook foto’s maken van bedrijven, winkels en andere points of interest, waarvan de data nu nog afkomstig is van Yelp en andere partijen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*