LG G3 wordt direct geüpdatet naar Android M, geen Android 5.1

Smartphones

lg-g3-android-5.1De LG G4 is sinds kort beschikbaar in Nederland en draait al uit de doos op Android 5.1 Lollipop, maar zijn voorganger moet het vooralsnog doen met Android 5.0 Lollipop, en het kan nog wel even duren voordat de volgende update voor het toestel uitkomt. Volgens de officiële Facebook pagina van de Griekse LG-tak zijn er momenteel nog geen plannen om de LG G3 te updaten naar Android 5.1 Lollipop.

Android M voor LG G3

Eerder deze week bracht Samsung in de Verenigde Staten als eerste niet-Nexus fabrikant een over-the-air update uit van Android 5.1.1 Lollipop voor de Galaxy S6 en S6 Edge, maar LG lijkt hier op dit moment nog niet mee bezig te zijn. Wij achten het aannemelijk dat de Android 5.1 update voor de LG G3 in zijn geheel wordt overgeslagen en dat men direct de stap gaat maken naar het nieuwe Android M dat momenteel door ontwikkelaars wordt getest.

[sc:inpost-tekst ]

Mocht dit het geval zijn, dan kan het dus nog enige tijd duren totdat het vlaggenschip van 2014 de volgende grote software-update kan verwachten. Mogelijk kan er ook sprake zijn van miscommunicatie, want het zal niet voor het eerst zijn dat niet iedereen binnen LG op de hoogte is van toekomstige updates, hoewel de Grieken vorige week al wel als eersten wisten te melden dat de LG G2 Mini deze week zou worden geüpdatet naar Android 5.0 Lollipop.

Het overslaan van Android versies is overigens niks nieuws voor de Zuid-Koreaanse fabrikant. Eerder bleef de LG G3 al steken op Android 4.4.2 KitKat, waarna het direct de sprong maakte naar Android 5.0 Lollipop, gevolgd door enkele kleine updates om bugs te verhelpen. Qua functionaliteit hoeven we overigens niet heel veel te missen, want Android 5.1 lost voornamelijk wat kleine probleempjes op, maar deze fixes zijn straks ook te vinden in Android M.

[sc:inpost-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*