Nieuwe PlayStation 4 mediaspeler kan MKV’s afspelen

Games

We hebben er even op moeten wachten, maar de PlayStation 4 beschikt eindelijk over een Media Player applicatie die je kan gebruiken op video of muziek af te spelen en foto’s te bekijken. Sony maakte dit nieuws kort voor de start van de E3 presentatie bekend op zijn eigen blog.

mediaspeler-ps4-1

Bij de lancering van de PlayStation 4 in 2013 was het al opmerkelijk om te zien dat er geen mediaspeler was toegevoegd aan de software, terwijl de PlayStation 3 door veel mensen juist werd ingezet als media-hub. Dankzij de toevoeging van de mediaspeler wordt het straks mogelijk om video- en audiobestanden vanaf een USB-apparaten af te spelen of te streamen via het lokale netwerk. Veel PlayStation 4 bezitters zullen blij zijn met de beslissing, want Sony schrijft dat het een functie was die veel door gebruikers is aangevraagd. Op de Xbox One is het al sinds dag 1 mogelijk om mediabestanden af te spelen.

[sc:inpost-tekst ]

Het enige alternatief was tot op heden de betaalde Plex-app om content te streamen, maar die app lijkt met Sony’s eigen Media Player volledig overbodig te zijn geworden. PlayStation 4 gebruikers hoeven niet langer op zoek te gaan naar allerlei opties, want met de Media Player-app is het kinderlijk eenvoudig om een verbinding te maken met een mediaserver of door een USB-stick te plaatsen met de bestanden van een film of muziek.

De Media Player-app is per direct beschikbaar voor de PlayStation 4 en kan worden gedownload via de PlayStation Store. Daarnaast ondersteunt het nu ook eindelijk het populaire MKV formaat en de gebruikelijke AVI, MP4, JPEG, PNG, MP3 en ACC formaten. Dit betekent dat fans van nieuwsgroepen en Torrents vanaf vandaag zonder problemen hun gedownloade video’s, series en films kunnen afspelen op de console.

[sc:inpost-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*