Microsoft verduidelijkt welke gebruikers Windows 10 gratis krijgen

Besturingssystemen

Windows 10Microsoft verwarde iedereen toen het vorige week zijn plannen aangekondigde voor gratis Windows 10 upgrades. Vorige week zag het er naar uit dat iedereen die Windows 10 aan het testen was een gratis versie zou krijgen, maar dat ligt helaas toch iets anders. Om de situatie te verduidelijken heeft Microsoft zijn blogpost geüpdatet om aan te geven wie er wel een gratis upgrade krijgt naar Windows 10. Gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 krijgen op 29 juli een gratis upgrade, maar Windows 10 Preview gebruikers krijgen onder bepaalde voorwaarden ook een gratis upgrade.

Er is namelijk een verschil, want leden van het Windows Insider team moeten er namelijk wel voor kiezen om toekomstige preview updates te blijven ontvangen. Mocht je dus gestart zijn met een schone Windows 10 Preview installatie, dan hoef je je geen zorgen te maken over de activatie zolang je maar pre-release updates blijft ontvangen.

[sc:inpost-tekst ]

Mocht je op dit moment een Windows 10 Preview versie installeren en upgraden naar de definitieve versie op 29 juli, en kiezen om geen pre-release updates te ontvangen uit het Windows Insider programma, dan maak je niet langer gebruik van een legitieme versie als je niet hebt geüpgraded van Windows of Windows 8.1. Microsoft zegt dat deze gebruikers eerst een oude Windows versie moeten installeren met een legitieme licentie of een Windows 10 licentie moeten kopen. Het bedrijf uit Redmond maakt het duidelijk dat het installeren van de Windows 10 Preview niet de juiste methode is om een Windows 10 licentie te bemachtigen voor Windows XP en Windows Vista systemen.

Je kan nog steeds kiezen voor een schone Windows 10 Preview installatie en toekomstige pre-release updates, echter betekent dit wel dat je te maken krijgt met potentiële bugs aangezien de software nog niet volledig is getest.

[sc:inpost-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*