Microsoft Office nu beschikbaar voor Android smartphones

Smartphones

Office-AndroidIn januari lanceerde Microsoft een preview van het Office pakket voor Android en sinds dinsdag 24 mei is het product officieel beschikbaar. Het bedrijf introduceerde de welbekende Word, Excel en PowerPoint applicaties die speciaal zijn ontworpen voor Android smartphones, nadat het eerder Office al uitbracht voor Android tablets, iOS, OS X en natuurlijk Windows.

De Office-apps bieden de gebruikelijke functionaliteit, zo kun je bestanden bekijken en bewerken, kun je PowerPoint presentaties starten vanaf je Android telefoon en kun je snel documenten openen op elke locatie, inclusief diensten als Google Drive, Dropbox of Box. De Office-apps vereisen een smartphone met 1GB werkgeheugen en Android 4.4 KitKat of nieuwer en vervangen de oude Office Mobile-apps, ondersteuning voor Android M is overigens nog niet aanwezig.

De Office-apps voor Android zijn gratis te gebruiken, maar voor een aantal extra features is een Office 365 lidmaatschap vereist. In de toekomst zullen de apps ook standaard zijn te vinden op de apparaten van 30 fabrikanten, waaronder Samsung, LG, Sony en anderen. Veel van deze toestellen zullen later dit jaar in de verkoop gaan.

[sc:inpost-tekst ]

Ben je al in het bezit aan een Android smartphone en voldoet deze aan de bovenstaande systeemeisen, dan kun je ze nu downloaden. In de Play Store is Word, Excel en PowerPoint per direct beschikbaar.

Volgens Microsoft is de Office preview versie voor Android op meer dan 1900 verschillende telefoons geïnstalleerd in 83 verschillende landen. De feedback van deze testers is niet alleen gebruikt om bugs te verhelpen, maar Microsoft heeft op basis van reacties ook de gebruikersinterface aangepast en nieuwe features toegevoegd. Office kan hierdoor bijvoorbeeld verbinding maken met third-party diensten zoals Google Drive en Box, en ook moet het eenvoudiger zijn om te navigeren in de app.

De release van Office voor Android laat zien dat het zijn software cross-platform wil gaan inzetten. In het verleden was Office vrijwel alleen beschikbaar voor Windows PC’s, maar inmiddels werkt de software ook op de besturingssystemen van de concurrentie. De strategie lijkt voor Microsoft in ieder geval erg succesvol te zijn, want in april kondigde het bedrijf aan dat de iOS en Android-apps samen al meer dan 100 miljoen keer zijn gedownload.

[sc:inpost-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*