Chromebook Pixel (Link) zal Intel Ivy Bridge CPU’s en 4G LTE connectiviteit ondersteunen

Google

jellyfish chromebook pixelHet is alweer bijna een week geleden dat de eerste video verscheen van de tot op heden onaangekondigde Chromebook Pixel/Link laptop, en sindsdien zijn er nog verschillende andere bewijzen verschenen die het bestaan van de laptop lijken te bevestigen. De Chromebook heeft naar verluidt een 2560 x 1700 pixels scherm met touch-ondersteuning, backlit toetsenbord, LTE, Wi-Fi, Bluetooth en ondersteuning voor de nieuwe Intel Ivy Bridge processors.

Jan Willem Aldershoff van Myce heeft namelijk verder in de code van Chromium gespit en verwijzingen gevonden naar een Google Links apparaat, oftewel de Chromebook Pixel. Google heeft in verleden meerdere codenamen gebruikt voor de Chrome OS laptops, waaronder de Mario (Google CR-48), ZGB (Acer AC700), Stumpy (Samsung Series 3), Lumpy (Samsung Series 5 550), Snow/Daisy (Samsng ARM Chromebook), Parrot (Acer C7 Chromebook), Stout (Lenovo Thinkpad X131E) en de Butterfly (HP Pavilion).

Maar uit deze lijst is geen patroon te ontdekken dat kan bevestigen dat de Google Link ook een Chrome OS apparaat is. In een discussie tussen ontwikkelaars over high-DPI ondersteuning in Chrome OS wordt gesuggereerd dat de functie alleen zal moeten geactiveerd op de Google Link.

“Oke. We hebben high-DPI functionaliteit nu ingeschakeld op alle apparaten (voor het testen van high-DPI, ondersteunen van externe high-DPI scherm etc.). Maar met de beschikbaarheid van de MacBook lijkt dit minder benodigd te zijn. Als de ruimte erg belangrijk is kunnen we de functie alleen inschakelen voor Link apparaten.”

chromebook

Een ander gedeelte van de broncode laat ook zien dat de Google Link weleens ondersteuning kan gaan bieden voor de Intel Ivy Bridge processors, hoewel het onduidelijk is om welke type chip het gaat. Eerder werd ook al ontdekt dat de Link een backlit toetsenbord heeft en 4G LTE ondersteuning. De laatst genoemde functie is echter niet een grote verassing, want Chromebook gebruikers zijn voor een groot deel afhankelijk van het internet.

Het feit is dat de Chromebook Pixel/Link tot op heden nog geen bevestigd product is, en dat het nog wel even kan duren voordat de laptop op de markt wordt gebracht, mocht dit überhaupt al gebeuren. De gevonden code dateert alweer uit april 2012, wat erop duidt dat Google al een lange tijd werkt aan het project, en dat het mogelijk niks meer is geweest dan een prototype.

Maar we moeten ook niet de jellyfish (kwal) afbeelding vergeten die Sergey Brin op zijn Google Plus profiel plaatste, want dit lijkt er toch op te duiden dat men op de achtergrond nog steeds bezig is met de Chromebook Pixel/Link.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*