Open-source console OUYA verstuurt Dev-kits naar ontwikkelaars

Archief

Schermafbeelding 2012-12-28 om 11.25.33De open-source game console OUYA is vandaag officieel verstuurd naar ontwikkelaars, waardoor het bedrijf tot op heden nog niet is afgeweken van de originele planning. De eerste batch Dev-kits zal voor 10 januari 2013 bij het merendeel van de ontwikkelaars binnen moeten zijn, zo is er nog voldoende tijd voor ontwikkelaars om aan games en apps te werken voor de lancering van de consumenten versie in maart of april 2013.

In het afgelopen jaar is de OUYA één van de populairste producten geweest op de crowdsourcing website Kickstarter, meer dan 63.000 mensen ondersteunden het project met een totaalbedrag van 8,5 miljoen dollar. Tijdens het Kickstarter project beloofde men dat de OUYA binnen vier maand bij ontwikkelaars thuis zou staan. De aankondiging van vandaag laat zien dat het project nog steeds op schema loopt, iets wat niet langer kan worden gezegd van andere Kickstarter projecten zoals de Pebble watch of het Elevation Dock.

Er zijn op dit moment al een hoop games en apps aankondigd voor de OUYA, waaronder ondersteuning voor OnLive!, VEVO muziek video’s, XBMC en TuneIn radio. Daarnaast heeft OUYA ook een deal gesloten met Square Enix om het populaire Final Fantasy naar de Android-console te brengen, bij de lancering van de OUYA zal Final Fantasy III beschikbaar moeten zijn.

Mocht de OUYA het grote succes blijken te zijn waarop men hoopt dan kon het weleens de console markt verder gaan revolutioneren. Doordat de console open-source is kunnen ook kleinere ontwikkelaars aan de slag met de console en kunnen apps en games en stuk makkelijker worden gedistribueerd zonder dat alles meerdere malen hoeft te worden gecontroleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*