Apple voorzichtig met orders van grotere iPad Pro

Tablets

ipad-proVolgens enkele anonieme bronnen uit de toeleveringsketen van Apple, die zijn geciteerd door het Taiwanese DigiTimes, is het bedrijf van plan om het veilig te gaan spelen met de introductie van de nieuwe 12,9-inch iPad Pro. Apple zou van plan zijn om de iPad Pro in in beperkte hoeveelheden te produceren, en het volume van de orders zouden dan ook aanzienlijk lager uitvallen in vergelijking met de voorspellingen van analisten. Wat de precieze aantallen van de orders zijn is niet duidelijk.

De geruchten over een grotere iPad Pro doen als sinds 2013 de ronde, echter is het tot op heden altijd bij geruchten gebleven, omdat Apple zich zorgen zou maken over de potentiële vraag naar de tablet. Volgens de publicatie van DigiTimes gaat de massaproductie van de 12,9-inch iPad Pro eind september van start, gevolgd door een lancering in het midden van november.

[sc:adsense-tekst ]

De verwachting is dat deze nieuwe en grotere iPad de naam iPad Pro of iPad Plus zal dragen, en de concurrentie aan moet gaan met bijvoorbeeld de Surface 3 Pro van Microsoft. Het 12,9-inch scherm van de iPad Pro heeft volgens de verschillende geruchten een resolutie van 2048 x 1732 pixels, waardoor het dezelfde pixeldichtheid heeft als de overige iPad modellen.

Verder wordt er gesproken over een drukgevoelig touchscreen (Force Touch), USB 3.1 met een USB-C connector, een snellere Apple A9 processor en 2GB werkgeheugen. Tot op heden hebben we nog geen concreet bewijs gezien, echter zijn er in iOS 9 al wel verschillende aanwijzingen gevonden dat Apple werkt aan een iPad met een groter scherm, en daarnaast zijn er ook de nodige multitask features toegevoegd aan het besturingssysteem van de iPad.

In het artikel is verder te lezen dat de vraag naar tablets afneemt en dat daar de komende periode ook geen verandering meer in gaat komen. De afnemende populariteit zou veroorzaakt zijn door smartphones die steeds groter worden en consumenten lijken ook minder snel een tablet te vervangen dan een smartphone. Dit zou ook de reden zijn dat Apple vooralsnog terughoudend is met het plaatsen van orders voor de iPad Pro.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*