Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ renders gelekt

Smartphones

galaxy-note-5De Galaxy Note 5 wordt vermoedelijk op 12 augustus aangekondigd, maar er is inmiddels nog weinig wat we niet weten over de populaire phablet. In de afgelopen weken lekten er al verschillende renders en weten we ook grotendeels wat de specificaties van de Galaxy Note 5 zijn. Vandaag gaan we op dezelfde voet verder, want GSMArena heeft nog enkele renders ontvangen die ons een goed idee geven hoe het ontwerp van de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ eruit komt te zien.

In tegenstelling tot vorig jaar verwachten we dit jaar slechts een enkele Galaxy Note variant, terwijl de Galaxy S6 Edge+ moet dienen als een Galaxy Note 5 Edge alternatief, maar dan zonder S Pen stylus en naar verluidt iets minder werkgeheugen. Helemaal zeker is dat overigens nog niet, want eerder deze week zagen we op de officiële Samsung website al wel het modelnummer van de Galaxy Note 5 Edge (SM-N925), echter kan het goed zijn dat dit toestel op een later moment alsnog is geannuleerd.

Op de bovenstaande afbeeldingen zie je het ontwerp van de Galaxy Note 5. Het is een vlak toestel zonder gebogen scherm, en het ontwerp lijkt in ieder geval veel op dat van de al eerder geïntroduceerde Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Het frame van de Note 5 overlapt de randen van de telefoon en de kans is groot dat er opnieuw wordt gekozen voor een voor- en achterkant van glas, wat helaas ook zal betekenen dat de accu niet langer verwisselbaar is, en er geen microSD kaartslot aanwezig is vanwege het gebruik van UFS 2.0 flashgeheugen. Aan de onderkant van de telefoon vinden we de gebruikelijk opening voor de S Pen stylus inclusief een mechanisme om de pen uit de behuizing te laten springen.

[sc:adsense-tekst ]

De Galaxy Note 5 meet 153,3 x 76,1 x 7,9mm en dat komt neer op een scherm dat opnieuw ongeveer 5,7-inch groot zal zijn. Verder is er een traditionele micro-USB connector te zien en dus geen USB-C poort en een klepje voor het plaatsen van een simkaart. Qua specificaties verwachten we een QHD resolutie voor het super-AMOLED scherm (2560 x 1440 pixels), een Exynos 7422 met ingebouwd 4G+ modem, 4G LPDDR4 werkgeheugen, 16-megapixelcamera (achter), 5-megapixelcamera voor en een 4100mAh accu.

De Galaxy S6 Edge+ is zoals je kan zien identiek aan het ontwerp van de Galaxy S6 Edge, maar dan met een groter 5,7-inch super-AMOLED scherm (QHD). De S6 Edge+ is 154,4mm lang, 75,8mm breed en 6,9mm dik. Daarnaast zijn de overige ook specificaties identiek aan de Galaxy S6 Edge, zoals een Exynos 7420-soc, 3GB werkgeheugen, een 16-megapixelcamera en een 3000mAh accu.

De Samsung Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ worden naar verluidt op 12 augustus aangekondigd en zijn vanaf 21 augustus te koop.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*