Zo schakel je achtergrond-backups in Google Foto’s uit

Streamingdiensten

google-fotosGoogle Foto’s is zonder twijfel een geweldige dienst om een back-up te maken van al je foto’s of ze te delen met je vrienden, familie of wie dan ook. De dienst werkt in samenwerking met het sociale netwerk Google+ en in onze ogen heeft het de potentie om het Flickr alternatief te worden voor fans van Google, vooral omdat het ook al geïntegreerd zit in het Android besturingssysteem.

Maar niet iedereen wil gebruik maken van Google Foto’s en dat zorgt voor wat verwarring bij consumenten. Wanneer je Google Foto’s namelijk hebt verwijderd van je smartphone of tablet, dan betekent dit niet dat Google Foto’s niet langer wordt gebruikt voor het maken van back-ups, omdat deze instelling altijd standaard zit verwerkt in het instellingenmenu van de Google Play diensten.

[sc:adsense-tekst ]

Om deze automatisch achtergrond-backups in Google Foto’s uit te schakelen op je Android smartphone open je de Google Instellingen app, gevolgd door het submenu ‘Back-up voor Google Foto’s’ en schakel in dit menu het schuifje rechtsboven uit. Verwar dit menu overigens niet met het normale instellingenmenu van Android.

Na het veranderen van deze instelling krijg je nog een waarschuwing dat er geen automatisch back-up van je foto’s en video’s zijn gemaakt. Besluit je later om alsnog gebruik te willen maken van de feature, open dan het menu opnieuw en schakel het schuifje weer in.

In het Google Instellingen menu kun je verder nog de kwaliteit van de foto’s bepalen, of je foto’s ook wilt uploaden wanneer je gebruik maakt van 3G/4G en kan er meer cloudopslag worden aangeschaft.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*