BlueStacks lanceert Android-emulator voor Windows 8 apparaten

Archief

windows-phone-logoEind vorig jaar werd BlueStacks uitgebracht voor Mac OS X, de software maakt het mogelijk om honderden duizenden Android apps te draaien op je laptop of desktop. Tijdens de lancering in december 2012 liet het bedrijf ook al weten te werken aan een Windows versie, de App Player voor Windows 8 is vandaag beschikbaar, en laat je nu dus ook Android apps draaien op apparaten met het besturingssysteem van Microsoft.

De applicatie heeft tijdens het ontwikkel proces meerdere keren vertraging opgelopen, want meer dan een jaar geleden kondigde BlueStacks ook al aan dat de App Player voor Windows 8 in de komende maanden zou moeten verschijnen, dit bleek echter niet het geval te zijn. De App Player kan gelukkig nu dan toch eindelijk van de BlueStack website worden gedownload en worden gebruikt voor het draaien van je favoriete Android app. Het is een geweldige oplossing voor gebruikers Surface Pro gebruikers, die het tot op heden moeten doen met een schaars gevulde Windows Store.

BlueStacks CEO Rosen Sharma zei het volgende over de release van de App Player voor Windows 8: “Onze gebruikers vragen ons al tijden waar de Windows 8 versie bleef. Nu is de Windows versie eindelijk beschikbaar op onze website, zien we de feedback graag tegemoet om onze software verder te verbeteren. Het aantal mobiele apps dat wordt geschreven blijft maar groeien en het aanbod van Microsoft is op dit moment nog te klein. Ons doel is dat mensen alles uit hun Surface Pro en Windows 8 apparaat kunnen halen.”

Het bedrijf zegt ook meerdere deals te hebben gesloten met OEM fabrikanten, die ook verantwoordelijk zijn voor een groot aantal downloads, bovenop de vijf miljoen downloads die het bedrijf zelf al registreerde. De BlueStack’s App Player voor je Windows 8 apparaat is hier te downloaden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*