Nieuwe Apple TV krijgt Touch ID afstandsbediening?

Televisies

Apple TVApple heeft patent gekregen op een technologie die de Touch ID vingerafdrukscanner combineert met een afstandsbediening, vermoedelijk voor de Apple TV, om verschillende gebruikers te identificeren en automatisch een profiel in te laden voor de gebruiker die de vingerafdrukscanner heeft gebruikt. Het patent werd ontdekt door Patently Apple, een site die altijd op zoek is naar nieuwe en onbekende patenten die door Apple zijn aangevraagd.

Het gaat in totaal om drie patenten met in de basis elke keer een apparaat met een biometrische sensor die gevoelig genoeg is om een gebruiker of meerdere gebruikers te identificeren. Deze sensoren variëren van vingerafdrukscanners en camera’s voor gezichtsherkenning tot retina scanners en algoritmes voor het herkennen van je stem.

Apple omschrijft het biometrische apparaat als een losse afstandsbediening, hoewel het patent ook het gebruik van de iPhone beschrijft, sinds de lancering van de iPhone 5S beschikken alle iPhones en iPads over een Touch ID vingerafdrukscanner. Mocht Apple kiezen voor de laatste oplossing, dan hoeft het alleen de Remote iOS app te update, want met deze app is het mogelijk om de Apple TV te bedienen vanaf je iPhone of iPad.

[sc:adsense-tekst ]

Het systeem dat Apple omschrijft treedt in werking wanneer een gebruiker met de afstandsbediening vraagt op een profiel te activeren op het tweede apparaat, zoals bijvoorbeeld de Apple TV. Afhankelijk van de positie van de scanner kan dit proces worden afgewikkeld zonder veel interactie. Denk bijvoorbeeld aan een vingerafdrukscanner die geïntegreerd is in de aan/uit knop, waardoor de gebruiker alleen de afstandsbediening hoeft te pakken en zijn of haar televisie hoeft aan te zetten om de configuratie in te laden.

touch-apple-tv

In combinatie met een nieuwe Apple TV is het met deze methode mogelijk om persoonlijke instellingen, favorieten, apps en ander opties per gebruiker in te laden. Daarnaast kan de Apple TV ook beter worden beveiligd tegen jonge kinderen. Kinderen hebben namelijk aan een code alleen niet genoeg en ouders kunnen de televisie ontgrendelen door middel van hun vingerafdrukscanner.

Net als met alle overige patenten van Apple is het nog maar de vraag of het bedrijf daadwerkelijk plannen heeft om een afstandsbediening met een biometrische sensor op de markt te brengen. Volgens de laatste gerucht komt Apple binnenkort wel met een nieuwe Apple TV met een volledig nieuwe afstandsbediening, inclusief touchpad, onduidelijk is of een Touch ID sensor ook onderdeel uitmaakt van de upgrade.

[sc:inpost-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*