Mozilla maakt Firefox ‘Metro’ Nightly beschikbaar voor Windows 8

Archief

firefoxMozilla kondigde vandaag aan dat Firefox voor Windows 8 met ondersteuning voor de welbekende Metro gebruikers interface is gepubliceerd op mozilla-central, de plek waar men toegang kan krijgen tot de zogeheten ‘Nightly’ builds. De eerste Metro build van Mozilla Firefox voor Windows 8 werd al in oktober uitgebracht, maar de ontwikkelaars achter het project stelden toen al een deadline in van 31 maart voor de preview versie van de browser die volledig gebruik zal maken van de mogelijkheden van de Metro interface.

Firefox desktop product manager Asa Dotzler schreef op het blog van Mozilla het volgende: “Als u toegang heeft tot het Firefox Nightly kanaal en u bent in bezit van een Windows 8 apparaat, dan zal de Wednesday Firefox update een Metro Firefox tile brengen naar de rechterkant van het Windows start scherm.”

Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer de final build van de browser beschikbaar zal worden gemaakt voor Windows 8 gebruikers, Dotzler laat in ieder geval wel weten dat er nog een hoop werk te doen is, en dat de final build pas ergens in het midden van 2013 zal worden uitgebracht. Mocht je echter een Firefox of Windows ontwikkelaar zijn en je wilt meedoen dan kun je contact opnemen met Dotzler.

De huidige build van Metro Firefox heeft nog weinig functionaliteit, en is voornamelijk uitgebracht om te laten zien wat we in de toekomst van Firefox kunnen verwachten op de Windows 8 computer. De interface voelt dan op dit moment ook nog wat kaal aan, de snelheid van het browsen is laag, maar wel zou de browser stabiel werken op de meeste Windows 8 computers.

Momenteel is Internet Explorer 10 de enige browser die gebruik maakt van de Metro interface, maar Mozilla en Google zouden al werken aan een nieuwe Metro versie van Firefox en Chrome. Zoals je begrijpt is het project van Mozilla al bevestigd, Google heeft daartegen al laten weten dat er geen Windows 8 apps zullen worden uitgebracht, maar we zullen moeten afwachten of de zoekgigant aan dit standpunt zal vasthouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*