Opnieuw SMS-Trojan ontdekt voor Android

Archief

images (1)Beveiligingsonderzoekers van het Russische Doctor Web hebben een nieuwe Trojan ontdekt dat zich richt op Android gebruikers. De Android.DDoS.1.origin Trojan is malware dat kan worden gebruikt voor DDOS aanval maar ook kan het tekstberichten versturen via SMS.

Hoewel de onderzoekers er nog niet volledig achter zijn hoe de Trojan verspreidt wordt ligt het wel voor de hand dat de cybercriminelen de app laten voorkomen als een normale Android applicatie. Op het moment dat de malware is geïnstalleerd op je toestel zal de Trojan een Google Play icoon op je thuisscherm plaatsen, helaas is dit niet de echte Play Store al wordt deze wel gestart om geen achterdocht te veroorzaken.

Het openen van de neppe Google Play app zorgt er echter wel voor dat de Trojan een verbinding maakt met een externe server, verstuurd het telefoonnummer van de gebruiker, en wacht op verdere SMS commando’s. Het Trojan kan zelfs door hackers worden gebruikt om pakketten te versturen naar een andere server waardoor jouw toestel bijvoorbeeld zelfs kan worden gebruikt voor een DDOS aanval.

Daarnaast is de mogelijkheid om een SMS te versturen natuurlijk een stuk risicovoller. Denk bijvoorbeeld aan diensten die geld kosten zoals het aanschaffen van ringtones en andere diensten waar de criminelen zelf rijk van kunnen worden. Zorg er daarom voor dat je altijd weet wat je installeert en probeer je Android toestel zo goed mogelijk te beschermen.

Doctor Web heeft in ieder geval al haar producten geüpdatet om gebruikers te beschermen tegen een soortgelijke aanval.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*