Valve verwelkomt Steam voor Linux met grote sale

Archief

Steam-LogoVandaag kondigde Valve aan dat Steam nu ook eindelijk beschikbaar is voor Linux. De applicatie kan gratis worden gedownload via het Ubuntu Software Center, en zoals gebruikelijk bij alle grote aankondigen van Steam gaat dit gepaard met een grote uitverkoop. Deze weken zullen er in de Linux versie van Steam maar liefst 50 games zijn te vinden die tot 75% zijn afgeprijsd.

In de Linux sale zijn een groot aantal games te vinden, waaronder een aantal populaire games met hoge kortingen. Het merendeel van de afgesprijsde games zijn ontwikkeld door indie ontwikkelaars, maar dat wil niet zeggen dat er geen interssante games tussen zitten: Counter-Strike: Source kost momenteel slechts $5, Trine 2 $3,74, World of Goo $2,49 en Amnesia: The Dark Descent $5.

Het grote voordeel van al deze games is dat ze ook compatible zijn met Windows en OS X (Mac), mocht je dus niet gebruik willen maken van Linux dan kun je deze games alsnog voor een schappelijke prijs aanschaffen. Er zijn in totaal 50 games te vinden die ook allemaal werken op je Windows computer, een klein aantal zullen echter helaas niet op de Mac werken.

Valve kondigde Steam voor Linux in april 2012 aan, en lanceerde de eerste publieke bèta in december. De applicatie ondersteunt ook de Big Picture modus waarmee je games eenvoudig kan spelen op je HDTV. Daarnaast kunnen savegames worden gesynchroniseerd, zodat je eenvoudig kan overstappen van Windows naar Linux.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*