iOS 9 kan Wi-Fi punten met slecht bereik vermijden

Besturingssystemen

ios-9Een irritante feature van het iOS besturingssysteem en de iPhone is dat het altijd een verbinding probeert te maken met een bekende Wi-Fi netwerken, zelfs wanneer het bereik zeer matig is. Wanneer je eenmaal bent verbonden bent geweest met een netwerk, dan zal de iPhone bij het detecteren van het netwerk, hoe slecht het bereik ook is, onmiddellijk weer de verbinding proberen te herstellen.

IMG_5170

De enige oplossing is momenteel om Wi-Fi connectiviteit op de iPhone uit te schakelen, maar daar komt met iOS 9 verandering in. In de vijfde bèta van iOS 9 heeft Apple namelijk de feature Wi-Fi-assistentie toegevoegd, waarmee mobiele data automatisch wordt gebruikt wanneer de Wi-Fi verbinding slecht is. De Wi-Fi-assistentie optie kan worden gevonden in het instellingenmenu -> mobiel netwerk en scroll hier helemaal naar beneden.

Het Android besturingssysteem van Google beschikt al enige tijd over een feature om zwakke verbindingen te vermijden, echter lijken niet alle gebruikers even blij te zijn met de oplossing van Google. Momenteel wordt iOS 9 getest door ontwikkelaars en gebruikers die zich in hebben geschreven voor de publieke bèta. Het nieuwe besturingssysteem verschijnt vermoedelijk volgende maand tijdens de verwachte onthulling van de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*