Na Nexus 5 (2015) render, nu ook Huawei Nexus 6 video

Smartphones

Een dag nadat er een korte video verscheen van het vermeende ontwerp van de LG Nexus 5 (2015), zijn er nu ook enkele renders verschenen van de Huawei Nexus 6, die net als de Nexus 5 in oktober moet verschijnen samen met de komst van het nieuwe Android M besturingssysteem, waarvan vermoedelijk volgende week de officieel wordt aangekondigd.

De renders van de Huawei Nexus 6, gemaakt door uSwitch en gepubliceerd door @OnLeaks, zijn gebaseerd op blauwdrukken van het toestel die verstuurd zijn naar fabrikanten van accessoires. Dit betekent dat het uiteindelijke ontwerp niet veel zal verschillen met de Huawei Nexus renders die vandaag zijn gelekt, hoewel we @onLeaks hier wel op zijn blauw ogen moeten geloven. Desondanks is de bron in de afgelopen maanden betrouwbaar gebleken, zo lekte hij al enkele afbeelding van de destijd nog onaangekondigde Galaxy Tab S2, Huawei P8 en de Galaxy S6 Edge+.

[sc:adsense-tekst ]

Net als de Nexus 5 (2015) zal ook de Huawei Nexus 6 beschikken over een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel, net onder de camera. Verder lijkt de behuizing te zijn vervaardigd uit aluminium met een USB-C-poort aan de onderkant, een koptelefoon-aansluiting aan de bovenkant en stereo speakers aan de voorzijde.

Volgens eerdere geruchte beschikt de Huawei Nexus 6 over een 5,7-inch scherm met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het formaat van het scherm zou overigens nog niet vaststaan, want Huawei zou ook een 5,5-inch variant van het apparaat aan het testen zijn. De afmetingen zijn volgens dezelfde bron 159,4 x 78,3 x 6,6-8,5mm. De kleur die je ziet op de renders is volgens OnLeaks niks meer dan speculatie en zal er naar alle waarschijnlijk op het uiteindelijke ontwerp anders uit komen te zien.

Verder verwachten we een 64-bit octa-core Kirin 935-soc met 3GB of 4GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB opslaggeheugen met een microSD kaartslot, een 20,7-megapixelcamera (achter), 8-megapixelcamera (voor) en bij de lancering draait de Huawei Nexus natuurlijk op het nieuwe Android M besturingssysteem.

De Huawei Nexus 6 wordt later dit najaar verwacht.

[sc:inpost-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*