Nieuwe Kirin 950-soc voor Huawei Nexus smartphone?

Smartphones

Huawei P8De door Huawei zelf ontwikkelde Kirin 950 lijkt een erg capabele chipset te worden. De system-on-chip (SoC) wordt gemaakt op 16nm-procedé (FinFET) en beschikt over acht cores in een big.LITTLE configuratie. Onder het sillicone van de Kirin 950 vinden we de vier Cortex-A72 cores (2,4GHz) en naar alle waarschijnlijkheid vier zuinige Cortex-A53 cores. Een gelekte benchmark laat zien dat de Kirin 950-soc krachtiger is dan snelste chips van dit moment. Daarnaast zou deze nieuwe processor ook wel eens kunnen worden gebruikt voor de Huawei Nexus waar het bedrijf aan zou werken.

Een screenshot, die werd gepubliceerd op het Chinese Weibo, laat niet alleen zien dat het gaat op een 16nm processor, maar dat de Cortex-A72 cores van 2,4Ghz snel genoeg zijn om de Exynos 7420 te verslaan. De grootste toename in prestaties is vermoedelijk te danken aan de vier nieuwe Cortex-A72 cores, die sneller zijn dan de Cortex-A57 cores die momenteel worden gebruikt.

[sc:adsense-tekst ]

Huawei Kirin 950

Single-core test: 1.909 punten
Multi-core test: 6.096 punten

Samsung Exynos 7420

Single-core test: 1.486 punten
Multi-core test: 4.970 punten

Het is in ieder geval duidelijk te zien dat de Kirin 950 betere prestaties biedt dan de Exynos 7420. Maar hoelang Huawei kan profiteren van de voorsprong zal afhankelijk zijn van de lancering van de chipset en we hopen dan ook dat de chip de Huawei Nexus zal aandrijven, want Samsung is in de achtergrond al druk bezig met de ontwikkeling van zijn nieuwe Mongoose-soc. De nieuwe chispet zal naar alle waarschijnlijk in de Galaxy S7 zijn te vinden.

Verder heeft Huawei de Kirin 950 uitgerust met een i7 coprocessor, zodat het enkele eenvoudige taken van de hoofdprocessor kan overnemen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*