Media Markt Mega Deals: Ons advies

Computer

De Media Markt heeft zijn aanbiedingen voor deze week bekendgemaakt en opnieuw staat de aanbiedingen in het teken van het nieuwe schooljaar. Wij hebben de beste deals uit de Media Markt folder geselecteerd en proberen je te informeren of het juist wel of juist niet een goede keuze is. Dat doen we door middel van een korte beschrijving en enkele plus- en minpunten. Deze week behandelen we de Samsung UE48JU6000, de iPad Air (16GB) van Apple en de 13,3-inch MacBook Air (2015), alle drie zijn ze deze week scherp geprijsd bij de Media Markt

Media Markt: Mega Deals

SAMSUNG-UE48JU6000W

Samsung UE48JU6000

De Samsung UE48JU6000 is een 48-inch LED-televisie en het paneel meet 122cm. Het is één van de goedkoopste Ultra HD (4K) televisies die je op dit moment kan krijgen, maar dat zegt niks over de kwaliteit van de UE48JU6000, want het toestel beschikt over veel van de features die ook aanwezig zijn op de duurdere Samsung televisies, waaronder een quad-core processor, het nieuwe op Tizen-gebaseerde Smart TV platform en een uitstekende upscaler, zodat content die niet in 4K is opgenomen er ook prachtig uitziet.

De behuizing Samsung UE48JU6000 bestaat uit een zwarte metalen frame en de nieuwe, hoewel je de televisie ook zonder problemen aan de muur kan hangen. Aan de achterzijde vinden we drie HDMI 2.0 poorten, twee USB 2.0 poorten, legacy-aansluitingen en een LAN-poort. Overigens is het ook mogelijk om draadloos verbinding te maken met het internetwerk.

Onze mening? Een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een Ultra HD (4K) televisie die kleiner is dan 50-inch. Het Smart TV platform werkt uitstekend en vrijwel alle populaire apps, zoals Netflix, NPO en RTLXL zijn al beschikbaar en dankzij de quad-core processor werkt alles snel en vloeiend.

Bekijk hier de Samsung UE48JU6000

UE48JU6000 Pluspunten

  • Superscherp beeld dankzij 4K
  • Biedt ondersteuning voor 3D
  • Vloeiend werken Smart TV platform
  • Prachtig ontwerp
  • Veel Nederlandse diensten

UE48JU6000 Minpunten

  • Klein voor Ultra HD televisie
  • Geluid kan beter

ipad-air-gallery2-2013

iPad Air

De iPad Air is niet langer de nieuwste tablet van Apple, want vorig jaar introduceerde het de iPad Air 2, echter kan de eerste generatie Air nog altijd prima mee en zal het later dit jaar ook gewoon worden geüpdatet naar het nieuwe iOS 9 besturingssysteem. In vergelijking met zijn opvolger is het enige verschil de nog slankere behuizing, een snellere processor en 1GB aan werkgeheugen extra. De behuizing van de iPad Air is vervaardigd uit aluminium en ziet er daardoor niet alleen prachtig uit, maar de bouwkwaliteit is ook wat je van een Apple product mag verwachten. In tegenstelling tot de Android tablets zijn veel apps in de App Store wel geoptimaliseerd voor tablet gebruik, zodat ze het grotere optimaal benutten.

Qua specificaties beschikt de iPad Air over een 9,7-inch IPS scherm met een resolutie van 2048 x 1536, waardoor het vrijwel onmogelijk is om met het blote oog individuele pixels te zien. De tablet wordt aangedreven door een 64-bit dual-core Apple A7 geklokt op 1,3GHz in combinatie met een sneller GPU voor het spelen van games op hoge kwaliteit en 1GB werkgeheugen. Ondanks de slanke behuizing van slechts 8,0mm biedt de iPad Air toch een gemiddelde accuduur van zo’n 10 uur. Daarnaast kun je foto’s maken met de 5-megapixelcamera aan de achterzijde of selfies met de 1,2-megapixelcamera aan de voorzijde.

Onze mening? De iPad Air is bij de Media Markt niet heel veel goedkoper in vergelijking met de concurrentie, maar toch is het een goede deal, aangezien de producten van Apple vrijwel nooit in de aanbieding zijn. Doorgaans brengt Apple in het vierde kwartaal jaarlijks een nieuwe iPad uit, maar volgens de laatste geruchten is dat dit jaar niet het geval, waardoor je geen verdere prijsverlagingen hoeft te verwachten in 2015.

Bekijk hier de iPad Air aanbieding

iPad Air Pluspunten

  • IPS-scherm met hoge resolutie
  • Nog altijd snel
  • Stijlvol ontwerp
  • Veel tablet apps

iPad Air Minpunten

  • Weinig werkgeheugen
  • Geen stereo speakers

 

APPLE-MacBook-Air-13-CTO

MacBook Air 13.3” CTO

Het laatste product dat we behandelen is de MacBook Air 13.3” (2015) CTO. Een CTO model is een custom build en in dit geval gaat het om de goedkoopste 13,3-inch MacBook Air die je op de Apple website kan vinden, maar in plaats van 4GB beschikt deze versie over 8GB en dat is met het oog op de toekomst zeker geen verkeerde keuze. De upgrade kost op de Apple site zo’n €120 euro en dat is ook direct het bedrag dat je als korting krijgt.

Voor de rest is de MacBook Air 13.3” CTO uit 2015 identiek aan het instapmodel. Dit betekent dat het 13,3-inch scherm een resolutie heeft van 1440 x 900 pixes. Onder de motorkap vinden we een dual-core Intel Core i5 geklokt op 1,6GHz met een 2,7GHz Tubo-modus bij intensieve taken in combinatie met 8GB DDR3 geheugen en een HD Graphics 6000-gpu. Het meest indrukwekkende aspect van de MacBook Air is zonder twijfel de hoogte (1,7cm), het gewicht (1,4kg) en de accuduur van maar liefst 12 uur. Verder beschikt de MacBook Air over de nieuwste technologieen, zoals USB 3.0, Thunderbolt 2 en WiFi 802.11ac. De capaciteit van de SSD bedraagt 128GB.

Onze mening? Als je op zoek bent naar de ideale laptop voor school of werk, dan is de MacBook Air een uitstekende keuze. De Air is snel, biedt een simpelweg fantastische accuduur en dankzij het slanke ontwerp en lage gewicht is de laptop ook nog eens uitermate mobiel.

Bekijk hier de MacBook Air 13.3” CTO aanbieding

MacBook Air Pluspunten

  • Dun en licht
  • Geweldige bouwkwaliteit
  • Goede prestaties
  • Accuduur van 12-uur
  • OS X 10.10 Yosemite

MacBook Air Minpunten

  • Geen IPS-scherm
  • Opslaggeheugen niet uitbreidbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*