Stream audio via AirPlay en de Raspberry Pi

Archief

piDe Raspberry Pi is een kleine mini computer met een 700 MHz ARM 11 processor en 128MB aan RAM geheugen dat verschillende Linux distro’s kan draaien en een goedkoop apparaat is voor mensen die graag zelf wat willen creëren  Eerder schreven we al over een interessant Raspberry Pi mod die het mogelijk maakt om je garagedeur te openen met Siri, en vandaag heeft een student een concept laten zien die van de Raspberry Pi een AirPlay-ontvanger maakt. Een oplossing erg nuttig kan zijn voor mensen die niet 100 euro willen neerleggen voor een Apple TV.

In januari 2012 maakten verschillende ontwikkelaars al bekend dat het met de Raspberry Pi mogelijk is om video te streamen van een iOS-apparaat naar de televisie via de mini computer en nu is een student er ook in geslaagd om audio te streamen via het AirPlay protocol.

Op het blog van Cambridge student Jordan Burgess is exact te lezen hoe je de Raspberry Pi kunt omvormen naar een AirPlay audio en video ontvangen zonder gebruik te maken van een Apple TV of AirPort Express. Het enige wat je nodig bent is een Raspberry Pi, een SD-kaart, micro-USB kabel en een Wi-Fi adapter. Daarnaast moet je basiskennis hebben van terminal commando’s om Debian te installeren op de Pi.

Er zijn echter een aantal problemen, want omdat de mini computer zijn stroom haalt uit een USB kabel kan een Wi-Fi adapter of een USB toetsenbord teveel worden voor de Raspberry Pi. Dit resulteert vaak in mindere prestaties of soms stopt de Pi met reageren op commando’s.

Toch is het gezien de prijs een ideale oplossing om audio door je hele huis te streamen zonder dat je je hele bankrekening moet leeghalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*