Google presenteert slimme Wi-Fi router OnHub

Experimenteel

google-onhubZorgt jouw Wi-Fi router altijd voor problemen in huis? Dan heeft Google mogelijk de oplossing voor jou. Het bedrijf kondigde op dinsdag namelijk een Wi-Fi router aan met de naam OnHub, die de typische frustraties van slecht werkende routers moet tegengaan. Google is daarom een samenwerking aangegaan met TP-Link en het resultaat is deze $199 (€180) kostende router, die vooralsnog alleen in de Verenigde Staten en Canada verkrijgbaar is.

Google OnHub

Het ontwerp van de OnHub lijkt niet veel op dat van een traditionele router. Het verruilt de gebruikelijke antennes, draden en knipperende lampjes voor een cilindrische vorm met een dimbare lichtring aan de bovenkant dat één van de vier kleurindicatoren gebruikt om feedback te leveren aan de gebruiker. Google hoopt dat het ontwerp de nodige voordelen biedt ten opzichte van de saaie ontwerpen met lichtjes die doorgaans vrijwel continu aan het knipperen zijn. Doordat het ontwerp er stijlvoller uitziet hoeft de router niet langer te worden verborgen achter een bank, onder het bureau of achter de televisie. Het voordeel is dat het bereik op een open plek ook verder zal toenemen.

[sc:inpost-tekst ]

De Google OnHub router beschikt over in totaal 13 antennes, 12 (6 x 2,4GHz / 6 x 5GHz) voor de signaalverwerking en één om de drukte te signaleren. Flatbewoners die moeten vechten voor een fatsoenlijke verbinding kunnen in ieder geval overduidelijk profiteren van deze feature. Het instellingen en beheren van de Google OnHub router verloopt via de Google On-app, die beschikbaar is voor iOS en Android. OnHub zal jouw telefoon automatisch detecteren door gebruik te maken van audiosignaal bij de eerste keer dat je de router gaat instellen. De app slaat het wachtwoord op en laat je deze automatisch als een tekstbericht versturen naar gasten.

https://www.youtube.com/watch?v=HNnfHP7VDP8

Met de Google OnHub is het zelfs om bepaalde apparaten in het netwerk een hogere prioriteit te geven, zodat zij meer bandbreedte tot hun beschikking krijgen ten opzichte van andere gebruikers/apparaten. Verder is de router in staat om de software automatisch bij te werken en is speciaal ontworpen om ook te werken met de zogeheten ‘Internet of Things’ (IoT) apparaten. Dit is overigens slechts het eerste OnHub product van Google, want het werkt samen met Asus aan nog een router, die later dit jaar verschijnt.

De Google OnHub router ziet er zonder twijfel mooi uit en lijkt ook echt iets speciaals te brengen, maar datzelfde kan niet worden gezegd van de prijs, want met een prijs van 180 euro moet de OnHub direct concurreren met de AirPort Extreme van Apple en de TP-Link Archer C7.

De start van de Google OnHub is in ieder geval goed, want kort na de aankondiging was de router via alle kanalen al uitverkocht.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*