Sony SmartBand 2 met hartslagmeter vanaf september te koop

Wearables

Sony heeft vandaag de SmartBand 2 officieel aangekondigd. De fitness tracker is ditmaal uitgerust met een hartslagmeter en een aantal SmartWatch-achtige features waarmee gebruikers notificaties van hun smartphone ontvangen op hun pols. De Sony SmartBand 2 werkt met Android smartphones en iPhones.

Het uiterlijk van de SmartBand 2 is ten opzichte van zijn voorganger slechts op enkele punten aangepast, en ditmaal werkt de accelerometer met de toegevoegde hartslagmeter samen om de hartslag en hartslagvariabiliteit te meten. Verder is de fitness tracker in staat om automatisch te detecteren wanneer de gebruiker aan het wandelen of hardlopen is. Voor het tracken van een route is het overigens niet vereist dat er een smartphone in de buurt is.

[sc:inpost-tekst ]

Het polsbandje van Sony is voorzien van drie ledjes, die dienen als notificaties. Zo wordt er voor elke actie een andere kleur weergegeven, voor wanneer iemand je bijvoorbeeld belt of wanneer je een berichtje ontvang. Ook is het mogelijk om de SmartBand 2 te laten trillen bij een inkomende notificatie. Gebruikers kunnen met de tracker ook muziek bedienen op hun smartphone of tablet, door de tikken om te spelen, pauzeren of het overslaan van nummers. Het apparaatje kan verbinding maken met smartphones die draaien op Android 4.4 KitKat of iOS 8.2 of hoger.

De Sony SmartBand 2 biedt ook inzichten in je slaappatroon, met automatische slaap detectie en een slimme wekker feature, die zachtjes de SmartBand 2 laat trillen om de gebruiker op de beste tijd wakker te laten worden, op basis van hun gebruikelijke slaapcyclus. De Lifelog-app van Sony geeft daarnaast informatie weer over hun vorderingen en biedt ‘inspirerende motiverende aanwijzingen’ op basis van de activiteit van de gebruiker.

De SmartBand 2 heeft een waterdichte siliconen behuizing en een metalen bevestigingsclip. Verder heeft het product een accuduur van 2 tot 5 dagen (afhankelijk van gebruik) en vanaf september is de SmartBand 2 beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van 119 euro. Later dit jaar volgt er ook nog een versie in het roze en indigo.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*