De beste features van de nieuwe Apple TV (2015)

Streamingdiensten

Uit een recent marktonderzoek is gebleken dat de Apple TV mediaspeler in de Verenigde Staten inmiddels is teruggevallen naar de vierde plek, achter de Chromecast van Google, de Roku en de Amazon Fire TV. Dat is overigens niet geheel verwonderlijk, want de laatste keer dat de Apple TV werd geüpgraded was begin 2013 en toen werd er alleen ondersteuning toegevoegd voor de 1080p resolutie.

Volgens de laatste geruchten is er echter een nieuwe Apple TV (2015) op komst en naar verluidt was het de bedoeling dat de mediaspeler al tijdens de Worldwide Developers Conference (begin juni) zou worden aangekondigd, maar het bedrijf zou de lancering hebben uitgesteld om de ontwikkeling van iOS 9 niet te beïnvloeden. De Apple TV (2015) wordt nu tijdens het naderende iPhone 6S en iPhone 6S Plus evenement verwacht op 9 september.

Qua specificaties is de verwachting dat de nieuwe Apple TV beschikt over een snellere Apple A8 processor in combinatie met meer opslaggeheugen. Maar dit zijn de features waar wij het meest naar uitkijken:

[sc:adsense-tekst ]

Apple TV (2015) Features

iOS 9 op Apple TV

De nieuwe Apple TV draait op een versie van iOS 9 die volledig geoptimaliseerd is voor het grote scherm. Het huidige besturingssysteem van de Apple TV is bekend als Apple TV Software, een aangepaste versie van iOS 8.3. De toevoeging van iOS 9 zorgt ervoor dat er straks ook apps kunnen worden gemaakt voor de Apple TV en laten natuurlijk de virtuele assistent Siri niet vergeten.

Afstandsbediening

Een ander gerucht is dat de Apple TV (2015) beschikt over een grotere afstandsbediening met een multi-touch trackpad. In de code van de OS X 10.11 El Capitan zijn al aanwijzingen gevonden die erop duiden dat de afstandsbediening beschikt over een Bluetooth-chip en een infraroodsensor op andere apparaten te bedienen. Daarnaast onthulden de verborgen bestanden dat de nieuwe Apple TV afstandsbediening ondersteuning voor audio aan boord heeft, wat zou kunnen wijzen op een geïntegreerde microfoon voor stemcommando’s via Siri.

Siri

De verwachting is dat de nieuwe Apple TV gebruik gaat maken van Apple’s virtuele assistent Siri. Mogelijk is Proactive – een nieuwe feature van iOS 9 – ook geïntegreerd, waardoor gebruikers contextuele informatie kunnen ontvangen gebaseerd op hun locatie en de tijd van de dag. Proactive geeft ook herinneringen weer voor evenementen in je agenda en het kan suggesties geven voor apps, opnieuw gebaseerd op je eigen persoonlijke voorkeuren. Met de Proactive features is het ook mogelijk om in het gehele besturingssysteem te zoeken naar content en ontwikkelaars kunnen later ook hun eigen apps aan de Proactive database toevoegen.

App Store

Naast een nieuwe Apple TV wordt er voor ontwikkelaars ook een Software Development Kit (SDK) geïntroduceerd, zodat ontwikkelaars van derde partijen straks ook apps kunnen ontwikkelen. Momenteel zijn er op de Apple TV slechts een aantal apps te vinden, die doorgaans worden toegevoegd door middel van software-updates. De nieuwe Apple TV zou voor het eerst zijn eigen App Store krijgen, waardoor ontwikkelaars hun apps veel sneller en eenvoudiger kunnen distribueren. Wij verwachten overigens dat de App Store van de iPhone/iPad en Apple TV wel wordt gescheiden, aangezien Apple graag geoptimaliseerd apps wil aanbieden en geen smartphone apps wil zien op de televisie. De toevoeging van de App Store kan ook betekenen dat de mediaspeler straks kan dienen als game console.

apple-tv-2015-1

Ontwerp

Het ontwerp van de huidige Apple TV ziet er nog net zo uit als de versie die in 2010 werd uitgebracht. Het nieuwe ontwerp zou er echter opnieuw niet volledig anders uit komen te zien, maar zal voornamelijk dunner en breder zijn in vergelijking met de huidige versie.

Wanneer kunnen we de Apple TV (2015) verwachten? Tijdens het iPhone evenement op woensdag 9 september.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*