Samsung Galaxy Note 4 ontvangt Android 5.1.1 update

Smartphones

galaxy-note-4-snapdragon-810De Samsung Galaxy Note 4 ontving zijn laatste update in april van dit jaar en sindsdien wachten we al op de Android 5.1.1 Lollipop. Aan dat wachten lijkt bijna 5 maand later bijna een einde te komen, want in Polen is Samsung begonnen met de uitrol van Android 5.1.1 update voor de Galaxy Note 4. In de Verenigde Staten werd dezelfde update twee weken geleden al uitgebracht voor de Sprint variant.

De Android 5.1.1 Lollipop update voor het internationale model lijkt nu ook klaar te zijn om in Europa te worden uitgerold. Gebruikers in Polen kunnen de update installeren via de over-the-air feature van Android of via Samsung Kies. Android 5.1.1 optimaliseert de prestaties en plet enkele bugs, hoewel het nog ondudielijk is of de Stagefright kwetsbaarheid ook is verholpen. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan verwachten we dat het Koreaanse bedrijf de Galaxy Note 4 op een later moment alsnog een kleine update voor de beveiliging gaat uitrollen.

[sc:inpost-tekst ]

Polen is opnieuw het eerste land waar de Android 5.1.1 update voor de Galaxy Note 4 is gespot, mogelijk heeft dat te maken met het feit dat de R&D locatie van Samsung in dat land is te vinden, want het is opvallend dat het land elke keer als eerste updates ontvangt. In Polen is de Exynos variant (SM-N910C) van de Galaxy Note 4 uitgebracht, probeer de update dus ook niet te installeren op de Nederlandse Snapdragon versie met het modelnummer SM-N910F.

Gebruikers op het XDA forum bevestigen dat de update opnieuw geen 64-ondersteuning brengt, en het ziet er dan ook naar uit dat ook de Exynos versie van de Galaxy Note 4 nooit geen 64-bit ondersteuning gaat krijgen, ondanks het feit dat de chipset er ondersteuning voor biedt. De Snapdragon 805, die gebruikt is voor het Nederlandse model, is een 32-bit processor, en Samsung wil vermoedelijk de verschillen tussen de twee niet te groot maken.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*