BlackBerry Venice met Android opnieuw te zien op foto’s

Smartphones

blackberry-veniceBlackBerry mag dan niet meer de grootmacht zijn van enkele jaren geleden, desondanks lijken toch veel consumenten uit te kijken naar de komst van eerste Android smartphone van het bedrijf met een fysiek toetsenbord. Het apparaat met de codenaam BlackBerry Venice is in de afgelopen weken al verschillende keren uitgelekt, en vandaag zijn er opnieuw enkele foto’s van het toestel en zijn toetsenbord verschenen.

BlackBerry Venice foto’s

Het bedrijf wil met de BlackBerry Venice een markt bedienen waar al lange tijd geen interesse meer in is getoond door fabrikanten; een high-end Android smartphone met een fysiek toetsenbord. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf de boot gemist met de opkomst van smartphones met een touchscreen, en hoewel BB10 een uitstekend besturingssysteem is met enkele innovatieve features, was het gebrek aan populaire apps schrijnend.

[sc:inpost-tekst ]

Dat is naar alle waarschijnlijkheid ook de reden geweest om de BlackBerry Venice te laten draaien op het Android besturingssysteem van Google, zodat gebruikers toegang krijgen tot de rijkelijk gevulde Google Play Store van het bedrijf, waar wel alle populaire apps en diensten worden aangeboden.

Volgens de bronnen van PhoneArena is de BlackBerry Venice een “geweldig apparaat” met een sterk verbeterde beveiliging ten opzichte van concurrerende Android smartphones. Daarnaast zit het met de hardware ook wel snor. Het toestel beschikt naar verluidt over een 5,5-inch scherm met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels, goed voor een pixeldichtheid van 534 pixels per inch.

De BlackBerry Venice wordt aangedreven door de Snapdragon 808-soc van Qualcomm in combinatie met 3GB werkgeheugen. De Snapdragon 808 is een 64-bit hexa-core processor met twee snellere Cortex-A57 en vier zuinige Cortex-A53 cores, terwijl de Adreno 418-gpu voor de grafische prestaties zorgt. Aan de achterzijde vinden we een 18-megapixelcamera met een dual-tone led-flitser. De capaciteit van de accu zou volgens de geruchten groter zijn dan 3000mAh en dat betekent dat we ons over de accuduur in ieder geval geen zorgen hoeven te maken.

De BlackBerry Venice zal naar verluidt in november worden uitgebracht.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*