Samsung Galaxy S7 komt in twee schermformaten en met 4K-resolutie

Smartphones

Samsung Galaxy S7De Koreaanse media claimt dat de Samsung Galaxy S7 in twee verschillende formaten wordt uitgebracht. Volgens de bron van AsiaToday werkt de Koreaanse elektronicareus momenteel aan een Galaxy S7 met een 5,2-inch scherm en een grotere 5,8-inch variant. Hoe serieus we het geruchten moeten nemen is niet geheel duidelijk, echter heeft het bedrijf dit jaar al een vergelijkbare tactiek toegepast met de Galaxy S6/S6 Edge (5,2-inch) en de onlangs uitgebrachte Galaxy S6 Edge+ (5,7-inch).

Samsung Galaxy S7

De bron zegt dat de twee Galaxy S7 varianten qua specificaties en ontwerp vrijwel identiek zijn aan elkaar, afgezien van het schermformaat natuurlijk. Mogelijk kunnen we dus volgend jaar de volgende line-up verwachten: een Galaxy S7/S7 Edge met een 5,2-inch scherm en de Galaxy S7+/S7 Edge+ met een 5,7-inch of 5,8-inch scherm.

[sc:inpost-tekst ]

In het artikel is verder te lezen dat de Samsung Galaxy S7 komt met een 4K Super-AMOLED scherm, waarbij het niet geheel duidelijk is of deze resolutie alleen wordt gebruikt voor de 5,8-inch variant of dat beide beschikken over een 4K-scherm. De huidige Galaxy S6 heeft een 5,1-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440, 577 pixels per inch en het nog verder verhogen van de resolutie is in onze ogen duidelijk overkill. Samsung zal met Galaxy S7 in ieder geval niet de eerste smartphonefabrikant zijn met een 4K-scherm, want deze titel heeft Sony in handen met de 5,5-inch Xperia Z5 Premium (4K/808 pixels per inch).

De Galaxy S7 komt vermoedelijk met een Exynos M1-soc of Snapdragon 820-soc in combinatie met 4GB aan werkgeheugen, hoewel het bedrijf vandaag nog aangekondigde dat het begonnen is met de massaproductie van 6GB RAM modules voor mobiele producten, waaronder smartphones en tablets.

Wij raden iedereen overigens aan om dit gerucht met het gebruikelijke korreltje zout te nemen, want de Galaxy S7 verschijnt pas in de eerste helft van 2016 en nog niet alles zal vaststaan.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*