Apple kondigt iPhone 6S en iPhone 6S Plus aan

Smartphones

Apple heeft zoals verwacht vanavond de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aangekondigd. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn opnieuw voorzien van hetzelfde ontwerp als hun voorgangers.

iphone6s-gallery4-2015

iPhone 6S en iPhone 6S Plus

De belangrijkste feature van de nieuwe iPhones is de 3D Touch technologie, waarmee je de iPhone 6S en iPhone 6S Plus op een nieuwe manier kan ervaren. De 3D Touch technologie is in staat om drie verschillende soorten aanrakingen te onderscheiden en werkt op het startscherm voor snelkoppelingen en in apps om snel een preview te krijgen van bijvoorbeeld een e-mail, een kaart of een webpagina. Je krijgt ook tactische feedback zodat je weet wat je hebt gedaan.

[sc:inpost-tekst ]

In de mail-app kun je door meer druk uitoefenen een preview krijgen van een e-mail, waarna je kan ‘doordrukken’ om de e-mail daadwerkelijk te openen of om de preview te sluiten. Je kan vanuit het preview venster ook direct een e-mail beantwoorden, archiveren of verwijderen. Je kan verder met 3D Touch informatie opvragen over vluchtnummers, een preview openen van een webpagina en bij datums kun je kijken in je agenda of je dan al wat te doen hebt.

Er zijn ook verschillende snelkoppelingen toegevoegd. Door meer druk uit te oefenen op een app kun je direct een bepaalde features uitvoeren, zo kun je met de Kaarten-app direct naar huis navigeren. Door meer druk uit te oefenen op de zijkant van het scherm open je het multitaskmenu en kun je door openstaande apps bladeren. Apps van derde partijen kunnen ook gebruik maken van 3D Touch op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

Onder de motorkap van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus vinden we de nieuwe Apple A9-soc. De CPU van de Apple A9 is 70% sneller dan zijn voorganger, terwijl de GPU tot 90% sneller is dan de Apple A8 van de iPhone 6/6 Plus. De M9 is ook direct geïntegreerd in de Apple A9, waardoor je Siri direct kan gebruiken zonder op de thuisknop te knoppen, de iPhone 6S en iPhone 6S Plus luisteren in feite altijd mee. De TouchID vingerafdrukscanner is twee keer zo snel in vergelijking met de huidige generatie iPhones.

iphone6s-gallery2-2015

Aan de achterzijde van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus vinden we de nieuwe 12-megapixel iSight camera. Een toename van 50% aan pixels voor meer details, echter heeft de hogere resolutie de beeldkwaliteit niet negatief beïnvloed, zoals we vaak zien bij een toename aan pixels. De sensor van de iPhone 6S camera kan dankzij een nieuwe beeldprocessor ook sneller scherpstellen. De iSight camera is ook in staat om video’s in 4K op te nemen. Voor het maken van selfies is er nu een 5-megapixelcamera gebruikt met een Retina Flitser, waarbij het scherm tijdelijk wordt opgelicht wanneer je in het donker een selfie maakt.

Een andere nieuwe feature is Live Foto’s, waarmee je een foto voor enkele seconden kan laten bewegen, wat in feite een korte video is, echter wil Apple het niet zo noemen. Voor het gebruik voor live foto’s hoef je overigens niks extra’s in te stellen, hoewel het wel mogelijk is om de functie uit te schakelen.

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus bieden ondersteuning voor LTE-A/4G+ (300Mbps) dat twee keer zo snel is, net als de gebruikte Wi-Fi chip (802.11ac). Daarnaast introduceerde het bedrijf een Android-app waarmee het eenvoudiger wordt om over te stappen naar een iPhone.

De prijzen van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus gaan niet veranderen en de toestellen zijn vanaf 12 september beschikbaar voor pre-order in de grote landen, terwijl de lancering op 25 september zal plaatsvinden. Wanneer de nieuwe iPhones naar Nederland en België komen is nog onduidelijk.

Inschrijving:

iPhone 6S/6S Plus Pre-order

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*