Samsung Galaxy S7 krijgt groter scherm en dual-camera configuratie

Smartphones

Samsung Galaxy S7Het duurt nog wel even totdat de Samsung Galaxy S7 op de markt wordt gebracht, maar inmiddels is al wel duidelijk dat de ontwikkeling van het toekomstige vlaggenschip al enige tijd van start is gegaan. In de afgelopen weken verschenen er al enkele details over de hardware van de Galaxy S7 en volgens een nieuw gerucht uit de Koreaanse media wordt het toestel begin 2016 uitgebracht.

Samsung Galaxy S7

De massaproductie van de Galaxy S7 zou in januari van start gaan, terwijl de smartphone eind februari officieel wordt aangekondigd, vermoedelijk kort voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona. Erg verrassend is het tijdstip overigens niet, want in 2014 en 2015 werden respectievelijk de Galaxy S5 en Galaxy S6 ook rond deze periode aangekondigd en uitgebracht

[sc:inpost-tekst ]

Uit het bericht blijkt ook dat de Galaxy S7 gebruik gaat maken van twee chipsets; de Snapdragon 820 en de Exynos M1 (8890), echter zou het Exynos aandeel beduidend groter zijn in vergelijking met de Snapdragon 820-versies. Verder meldt de bron van de site dat de Galaxy S7 mogelijk in twee verschillende varianten komt: een model met een 5,2-inch scherm en de ander met een 5,7 of 5,8-inch model. Of dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn valt nog te bezien, want we weten van voorgaande jaren dat Samsung intern prototypes test met verschillende beeldschermformaten.

Het interessanste nieuwtje is misschien nog wel dat er aan de achterzijde van de Galaxy S7 zou zijn gekozen voor een dual-camera configuratie, zoals we die kennen van de One M8 van HTC of de Honor 6 Plus. Eerder deze week schreef SamMobile nog dat Samsung voor de Galaxy S7 gebruik gaat maken van een nieuwe 20-megapixel ISOCELL camera, echter werd er niet gesproken over twee camera’s aan de achterzijde.

We zullen nog even moeten wachten totdat we de Galaxy S7 geruchten kunnen bevestigen, want de high-end smartphone wordt zoals je eerder al kon lezen pas in het eerste kwartaal van 2016 verwacht.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*