Live Photo van iPhone 6S en iPhone 6S Plus is twee keer zo groot

Smartphones

iphone-6s-6s-plus-8Een van de nieuwe functies van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn de Live Photos, waarmee je een drie seconden durende video maakt en een foto. De foto wordt standaard weergegeven, terwijl de Live Photo feature kan worden geactiveerd door een 3D Touch aanraking uit te voeren. De Live Photo feature is standaard geactiveerd op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus en laat je ook foto’s maken als normaal met alle mogelijk instellingen. .

iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Apple beschrijft de technologie als volgt:

“Een foto vangt een moment bevroren in tijd. Met Live Photos, kun je deze momenten omzetten in onvergetelijke levendige herinneringen. Het hart van een Live Photo is een mooie 12-megapixel foto. Maar zijn gebundeld met foto’s van momenten die er net voor en net naar zijn genomen met beweging en geluid.”

[sc:inpost-tekst ]

Live Photos zijn te bekijken op bestaande iPhone, iPad, Mac en Apple Watch apparaten met de laatste versie van iOS 9 en Mac OS X. Apple stelt ook een API beschikbaar voor ontwikkelaars om het nieuwe formaat te gebruiken voor hun eigen apps. Facebook heeft al aangegeven dat het in zijn iOS-app de Live Photos van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus gaat ondersteunen.

De Live Photos van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn qua formaat ook een stukje groter. Volgens Matthew Panzarino van TechCrunch zijn de foto’s op de iPhone 6S en 6S Plus twee keer zo groot dan een normale een 12-megapixel foto. Panzarino zegt dat op de huidige iPhones alleen de laatste genomen foto wordt opgeslagen, terwijl de iPhone 6S en iPhone 6S Plus ook foto’s maakt van voor en na het moment voor het nieuwe Live Photo formaat.

Daarnaast blijkt ook dat een Live Photo bestaat uit een groot aantal afbeeldingen die gebaseerd zijn op het JPEG formaat, waardoor ze altijd op ieder apparaat kunnen worden bekeken. Volgens de SDK kunnen de Live Photo daarom gewoon worden gedeeld als een standaard JPEG afbeelding, ook kunnen gebruikers de Live Photo feature vanuit de camera-app op de iPhone 6S en 6S Plus uitschakelen.

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden begin oktober in Nederland verwacht voor respectievelijk €749 en €849.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*