WSJ bevestigt bestaan Chromebook Pixel, release later dit jaar

Google

pixel chromebook googleEr gaan al lange tijd geruchten dat Google bezig zou zijn met de ontwikkeling van de Chromebook Pixel laptop met een touchscreen, en volgens het laatste nieuws moet de laptop nog dit jaar worden uitgebracht. Het doorgaans betrouwbare Wall Street Journal meldt vandaag dat Google een nieuwe laptop heeft ontwikkeld met zijn eigen Chrome OS, en dat dit model later dit jaar beschikbaar moet zijn. 

In het artikel is te lezen dat Google op korte termijn wil gaan concurreren met het Windows besturingssysteem van Microsoft. Dankzij het Windows 8 besturingssysteem is de populariteit van laptops met een touchscreen aanzienlijk toegenomen bij de consument.

De Chromebook Pixel verscheen twee weken geleden voor het eerst in een gelekte video. Mocht deze video daadwerkelijk afkomstig zijn van Google dan kunnen we een MacBook-achtige Chromebook laptop verwachten met een prachtig 2560 x 1700 pixels scherm. Hoewel de video weinig weg had van een gebruikelijk Google advertentie, bevestigde marketing bedrijf Slinky dat het slachtoffer is geworden van een hackersaanval.

Daarnaast werd de Chromebook Pixel ook bevestigd door ontwikkelaar Francouis Beaufort, die op zijn Google+ pagina het volgende schreef: “Wat ik tot nu toe weet is dat het apparaat momenteel wordt getest bij Google. De Chromebook heeft vier miljoen pixels (2560 x 1700 = 4352000) en touch functionaliteit.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*