Nieuwe BlackBerry Venice foto’s tonen Android interface

Smartphones

blackberry-veniceEr zijn opnieuw een groot aantal foto’s verschenen van de nog onaangekondigd BlackBerry Venice, de eerste smartphone van het bedrijf met Android als besturingssysteem. De verwachting is dat de BlackBerry Venice in november in ieder geval in de Verenigde Staten wordt uitgebracht.

BlackBerry Venice

De foto’s tonen hoe de Android interface er op de BlackBerry Venice uitziet. Volgens de bron van de site geeft de Venice tijdens het opstarten ook een Android Bugdroid weer die een schild in zijn handen houdt, vermoedelijk om aan te geven hoe veilig de software is op de smartphone. Daarnaast zien we dat het bootscreen van de telefoon ook het BlackBerry logo weergeeft met daaronder de tekst “powered by Android”, hoewel dat gezien de foto’s nog moeilijk een verassing kan worden genoemd.

[sc:inpost-tekst ]

Het goede nieuws in onze ogen is dat BlackBerry de standaard Android interface vrijwel niet heeft aangepast, waardoor je in feite een Nexus ervaring krijgt op een BlackBerry smartphone. Dat wil overigens niet zeggen dat alles hetzelfde is gebleven, want aan de BlackBerry Venice zijn de nodige features toegevoegd. Bij het openen van het menu om Google Now te starten zijn er op de Venice twee extra opties te vinden om een nieuwe bericht te creëren of om een lokale zoekopdracht uit te voeren.

Op een andere BlackBerry Venice foto zien we het overzicht met alle recente apps, en op de Venice is het formaat van iedere app-kaart anders, omdat het formaat gebaseerd wordt op basis van hoe vaak de app door de gebruiker wordt gebruikt. Andere foto’s laten zien dat gebruikers een enkele acties kunnen uitvoeren vanaf het startscherm, zoals het toevoegen van een nieuw evenement of vergadering aan hun agenda, het controleren van hun agenda voor de rest van de dag of het schrijven en versturen van een e-mail of BBM bericht

De BlackBerry Venice (STV-1006) beschikt over een 5,4-inch scherm met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels, 545 pixels per inch. De Venice wordt aangedreven door een Snapdragon 808-soc. Dit is een 64-bit hexa-core chipset met twee Cortex-A57 cores en vier Cortex-A53 cores in combinatie met een Adreno 418-gpu en 3GB werkgeheugen. De camera aan de achterzijde heeft een 18-megapixel sensor gekregen en een lens met optische beeldstabilisatie.

Volgens de media in de Verenigde Staten wordt de BlackBerry Venice in november uitgebracht, echter is het nog onduidelijk of het toestel ook nog dit jaar verschijnt in Europa.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*