iPhone 6S heeft 1,8GHz dual-core Apple A9 processor

Smartphones

De Chinese telecomwaakhond TENAA heeft de iPhone 6S gecertificeerd en de gepubliceerde specificaties onthullen tegelijkertijd wat informatie over de nieuwe Apple A9-soc. Het blijkt namelijk dat Apple met zijn Apple A9-soc opnieuw heeft gekozen voor een dual-core configuratie met een klokfrequentie van 1,8GHz. Verder bevestigt de organisatie dat er 2GB aan werkgeheugen beschikbaar.

iPhone 6S

De overige specificaties van de iPhone 6S zijn al algemeen bekend, zoals het 4,7-inch scherm met een resolutie van 1334 x 750 pixels, 326 pixels per inch. De iPhone 6S meet 67,1 x 138,3 x 7,1mm en is daardoor 0,2mm dikker dan zijn voorganger. Het toestel weegt 141 gram en dat is 12 gram meer dan vorig jaar. De dikkere behuizing en de toename qua gewicht zijn naar verluidt veroorzaakt door de toevoeging van het drukgevoelige 3D Touch touchscreen.

[sc:inpost-tekst ]

Hierboven zie je nog een viertal foto’s van de iPhone 6S die door TENAA zijn genomen. In China worden de iPhone 6S en iPhone 6S Plus volgende week vrijdag uitgebracht. Wanneer beide modellen in Nederland worden gelanceerd is nog niet geheel duidelijk, maar volgens bronnen uit de telecombranche start Apple op 25 september in de Benelux met het aannemen van pre-orders, terwijl de daadwerkelijke release een week later, op vrijdag 2 oktober, zal plaatsvinden.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*