WatchOS 2 update nu beschikbaar Apple Watch

Smartwatches

De watchOS 2 update voor de Apple Watch had eigenlijk vorige week woensdag al moeten verschijnen, maar Apple stelde de lancering uit omdat er nog een grote bug in de software was ontdekt voordat de software zou worden uitgerold. Vandaag is dat moment alsnog aangebroken, want watchOS 2 is nu beschikbaar voor de Apple Watch Sport, Apple Watch en de Apple Watch Edition.

WatchOS 2 voor Apple Watch

Het is de eerste grote update voor de smartwatch van Apple sinds de introductie eind april. De watchOS 2-update vereist een iPhone met iOS 9 en de update moet worden geïnstalleerd via de Apple Watch-app op de iPhone. Open het instellingenmenu -> Algemeen -> Software-update.

[sc:inpost-tekst ]

WatchOS 2 brengt een groot aantal nieuwe features voor de gebruiker, maar ook voor ontwikkelaars. Na de installatie van de update is het namelijk voor het eerst mogelijk om apps lokaal op de Apple Watch te draaien in plaats van ze te streamen vanaf de iPhone. Daarnaast krijgen ontwikkelaars toegang tot een aantal sensoren van de smartwatch, zoals de Taptic Engine voor haptische feedback, de hartslagmeter, microfoon en de versnellingsmeter.

Ontwikkelaars kunnen daardoor complexere apps ontwikkelen voor de Apple Watch met uitgebreidere features, terwijl de apps tegelijkertijd ook een stuk sneller en vloeiender werken. Het besturingssysteem zelf brengt ook enkele nieuwe features, waaronder nieuwe watchfaces (foto album en time-lapse), Complications van derde partijen, een activatie vergrendeling en in vervolg blijft het scherm 70 seconden aan wanneer het geactiveerd is.

Lees hier meer over alle nieuwe watchOS 2 features voor de Apple Watch.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*